Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo gaat op Duitse toer

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 10:29

VVV-Venlo zoekt intensieve samenwerking met de Duitse clubs Borussia Mönchengladbach en Hertha BSC Berlijn. Dat zegt voorzitter Hai Berden in het voorzittersdiner van L1 Radio.

De samenwerking zou met ingang van volgend seizoen moeten resulteren in versterking van de Venlose selectie uit het Duitse kamp.

Contacten
Adviseur voetbalzaken Stan Valckx intensiveert de contacten met de Duitse Bundesliga-clubs, zo laat Berden weten. Mönchengladbach ligt op 35 kilometer van Venlo, bij Hertha BSC Berlijn is voormalig VVV-er Jos Luhukay trainer.

Scoutingsbeleid
Daarmee kiest VVV nadrukkelijk voor een andere richting in het scoutingsbeleid. Onder het voorzitterschap van Hai Berden oriënteerde de club zich lange tijd op spelers uit Japan en Nigeria. Met Keisuke Honda en Ahmed Musa verdiende de club forse transfersommen, maar veel andere spelers slaagden niet in Venlo. De Japanner Yuki Otsu verliet VVV eerder deze maand.

Salaris
Met het vertrek van Otsu hoeft de Venlose club ook niet langer het salaris van de Japanner te dragen. De speler kreeg als niet-EU-voetballer een salaris van minimaal 458.000 euro. Die salariseis geldt niet voor eventuele Duitse spelers die VVV zou aantrekken.

Het L1 Radio voorzittersdiner wordt uitgezonden op eerste Kerstdag om 17:00 uur en herhaald op 28 december om 16:00 uur.

VVV-Venlo zoekt samenwerking in Duitsland.
Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Oud-VVV'er Musa voor eventjes terug in Venlo
VVV Venlo legt Japanse middenvelder Tashima vast
Jos Luhukay (17 mrt 2021)
Met kapitein Luhukay gooit VVV het over een andere boeg
Willem Jansen Marco Bogers
Willem Janssen lost Stan Valckx af als technisch manager VVV
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen