Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Venlo en SC Heerenveen delen de punten

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 16:38

VVV Venlo en SC Heerenveen hebben de punten gedeeld. De wedstrijd in Venlo eindigde zondag in 1-1.

VVV kwam in de tweede helft door Joshua John op 1-0, maar moest die voorsprong kort voor het einde van de officiële speeltijd weer inleveren.

Verkenningsfase
De twee ploegen gebruikten de eerste minuten van de wedstrijd om elkaar af te tasten. Heerenveen kreeg een kansje, maar Henk Veerman kon in de scrimmage niet schieten en de bal ging over de achterlijn. Kort daarna kreeg Pawel Bochniewicz de bal van Mitchell van Bergen, maar zijn schot ging over.

Na tien minuten kreeg VVV zijn eerste kans. Via Zinédine Machach kwam de bal bij Yahcuroo Roemer. Die zette de bal voor, maar Joshua John dook eronder door.

Te scherp
Zinedine Machach zorgde daarna met een diepe pass voor gevaar. De voorzet van Roemer was opnieuw te scherp voor Joshua John. Ook een afstandsschot van goalgetter Georgios Giakoumakis ging naast.

De Friezen waren het meest aan de bal en zetten de VVV-defensie regelmatig onder druk. Leon Guwara voorkwam met goed verdedigen dat Van der Heide een hakje van Henk Veerman in de touwen kon schieten. Van der Heide nam Thorsten Kirschbaum onder schot, maar de doelman greep in en voorkwam dat zijn ploeg op achterstand kwam. Aan de overkant loste Joshua John een hard schot op het Friese doel . De bal ging echter hoog over.

Kirschbaum stopt Veerman
Enkele minuten voor rust kreeg Henk Veerman de bal van Tibor Halilovic. Hij schoot de bal tegen doelman Kirschbaum en daarmee werden in de eerste 45 minuten geen kansen verzilverd.

Slalom Veerman
Kort na rust kroop VVV-Venlo door het oog van de naald toen Kristopher Da Graca de fout in ging en Heerenveen met drie spelers op het doel af rende. Veerman slalomde, maar kon de trekker niet overhalen. Een paar minuten later ging Zinedine Machach twee verdedigers van Heerenveen voorbij. Zijn schot ging over het doel van Erwin Mulder.

Heerenveen werd sterker en aanvoerder Veerman nam Thorsten Kirschbaum onder vuur. Het schot verdween in handen van de Venlose sluitpost.

Bijna eigen goal
Yahcuroo Roemer kreeg vervolgens een voorzet van Joshua John in het strafschopgebied, maar een Fries been voorkwam dat hij de bal in de touwen schoot. Een paar minuten later had Heerenveen alle geluk van de wereld toen Sherel Floranus een schot van Roemer bijna in eigen doel schoot.

Treffer Joshua John
Twintig minuten voor tijd kreeg Giakoumakis een voorzet van Roemer op de borst en probeerde met een volley de bal in de touwen te schieten. Doelman Erwin Mulder stond in de weg en neutraliseerde het schot. Even later was het dan toch raak toen Joshua John naar binnen trok en de bal met een knalhard schot in het Friese doel schoot: 1-0.

Gelijkmaker Heerenveen
Heerenveen probeerde na de Venlose treffer de stand snel in evenwicht te brengen. Henk Veerman, de topscorer van de Friezen, kon de pass van Joey Veerman niet afronden en schoot naast. De bal ging ook naast bij een vrije trap van Siem de Jong op een meter of twintig van het Venlose doel. Het Venlose team maakte daarna angstige momenten door en moest in de 89e minuut de gelijkmaker incasseren toen invaller Benjamin Nygren de bal fraai in het Venlose doel schoot en de 1-1 op het scorebord stond. Kort daarna werd de wedstrijd afgefloten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen