Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Venlo en SC Heerenveen delen de punten

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 16:38

VVV Venlo en SC Heerenveen hebben de punten gedeeld. De wedstrijd in Venlo eindigde zondag in 1-1.

VVV kwam in de tweede helft door Joshua John op 1-0, maar moest die voorsprong kort voor het einde van de officiële speeltijd weer inleveren.

Verkenningsfase
De twee ploegen gebruikten de eerste minuten van de wedstrijd om elkaar af te tasten. Heerenveen kreeg een kansje, maar Henk Veerman kon in de scrimmage niet schieten en de bal ging over de achterlijn. Kort daarna kreeg Pawel Bochniewicz de bal van Mitchell van Bergen, maar zijn schot ging over.

Na tien minuten kreeg VVV zijn eerste kans. Via Zinédine Machach kwam de bal bij Yahcuroo Roemer. Die zette de bal voor, maar Joshua John dook eronder door.

Te scherp
Zinedine Machach zorgde daarna met een diepe pass voor gevaar. De voorzet van Roemer was opnieuw te scherp voor Joshua John. Ook een afstandsschot van goalgetter Georgios Giakoumakis ging naast.

De Friezen waren het meest aan de bal en zetten de VVV-defensie regelmatig onder druk. Leon Guwara voorkwam met goed verdedigen dat Van der Heide een hakje van Henk Veerman in de touwen kon schieten. Van der Heide nam Thorsten Kirschbaum onder schot, maar de doelman greep in en voorkwam dat zijn ploeg op achterstand kwam. Aan de overkant loste Joshua John een hard schot op het Friese doel . De bal ging echter hoog over.

Kirschbaum stopt Veerman
Enkele minuten voor rust kreeg Henk Veerman de bal van Tibor Halilovic. Hij schoot de bal tegen doelman Kirschbaum en daarmee werden in de eerste 45 minuten geen kansen verzilverd.

Slalom Veerman
Kort na rust kroop VVV-Venlo door het oog van de naald toen Kristopher Da Graca de fout in ging en Heerenveen met drie spelers op het doel af rende. Veerman slalomde, maar kon de trekker niet overhalen. Een paar minuten later ging Zinedine Machach twee verdedigers van Heerenveen voorbij. Zijn schot ging over het doel van Erwin Mulder.

Heerenveen werd sterker en aanvoerder Veerman nam Thorsten Kirschbaum onder vuur. Het schot verdween in handen van de Venlose sluitpost.

Bijna eigen goal
Yahcuroo Roemer kreeg vervolgens een voorzet van Joshua John in het strafschopgebied, maar een Fries been voorkwam dat hij de bal in de touwen schoot. Een paar minuten later had Heerenveen alle geluk van de wereld toen Sherel Floranus een schot van Roemer bijna in eigen doel schoot.

Treffer Joshua John
Twintig minuten voor tijd kreeg Giakoumakis een voorzet van Roemer op de borst en probeerde met een volley de bal in de touwen te schieten. Doelman Erwin Mulder stond in de weg en neutraliseerde het schot. Even later was het dan toch raak toen Joshua John naar binnen trok en de bal met een knalhard schot in het Friese doel schoot: 1-0.

Gelijkmaker Heerenveen
Heerenveen probeerde na de Venlose treffer de stand snel in evenwicht te brengen. Henk Veerman, de topscorer van de Friezen, kon de pass van Joey Veerman niet afronden en schoot naast. De bal ging ook naast bij een vrije trap van Siem de Jong op een meter of twintig van het Venlose doel. Het Venlose team maakte daarna angstige momenten door en moest in de 89e minuut de gelijkmaker incasseren toen invaller Benjamin Nygren de bal fraai in het Venlose doel schoot en de 1-1 op het scorebord stond. Kort daarna werd de wedstrijd afgefloten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen