Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo en coach De Koning na seizoen uit elkaar

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 16:11

Coach Hans de Koning vertrekt na dit seizoen bij VVV-Venlo. Dat hebben club en oefenmeester in onderling overleg besloten.

Het contract van de coach bij de Koelclub loopt aan het eind van dit seizoen af. In de afgelopen dagen ontstond publiekelijk discussie over de al dan niet gezamenlijke toekomst van VVV en De Koning.

Te vroeg
De trainer wilde graag duidelijkheid van de club. Maandagavond gaf VVV's algemeen directeur Marco Bogers aan dat de club nog geen knoop wilde doorhakken. "Wij vinden het nu te vroeg om het te hebben over de positie van de hoofdtrainer van komend seizoen omdat het een zorgvuldig proces is", zei Bogers toen. Een dag later is duidelijk geworden dat de wegen gaan scheiden.

Video: L1

Lees ook: Bogers: 'Nog geen beslissing over toekomst De Koning'

Opvolger
De Koning, voormalig doelman in het betaald voetbal, kwam halverwege het vorige seizoen naar VVV als opvolger van Robert Maaskant. Wie nu De Koning gaat opvolgen, is nog niet duidelijk.

Halve finale beker
De Koning wist VVV in het afgelopen seizoen in de Eredivisie te houden. Ook in het lopende seizoen staat VVV voorlopig op een 'veilige' plaats. Daarnaast is de club doorgedrongen tot de halve finale van de KNVB Beker. Dinsdag 2 maart kan op bezoek bij Vitesse een plek in de finale worden afgedwongen.

Lees ook: Debutant schiet VVV in verlenging naar halve finale beker

Warm nest
"Ik heb de afgelopen periode met ontzettend veel plezier bij VVV-Venlo gewerkt en samen met staf en spelers een aantal mooie resultaten geboekt waar we trots op mogen zijn", zegt De Koning. "De club en de sfeer die er heerst, het is écht een warm nest. Maar soms moet je de keuze maken om een nieuwe stap te zetten." De trainer zegt 'zijn eigen ambities' te hebben en zich op een andere uitdaging te willen storten.

Toekomstplannen
De technisch manager van VVV, Stan Valckx, is De Koning dankbaar voor de samenwerking. Maar, zo geeft hij aan: de toekomstplannen kwamen niet helemaal overeen. "We proefden dat zijn ambities en onze mogelijkheden nog niet op alle vlakken strookten met elkaar. En daar konden wij hem op korte termijn ook geen perspectief in bieden óf duidelijkheid over geven. Hans gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat besluit respecteren we."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen