Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo denkt aan toekomst op natuurgras

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 10:38

VVV-Venlo overweegt serieus om het huidige kunstgrasveld te vervangen door een mat van echt gras.

Dat vertelt technisch directeur Stan Valckx in gesprek met De Telegraaf.

Lees ook: Ajax-aanvoerder hekelt kunstgras van VVV Venlo

Niemand mee geholpen
Er was na de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax het nodige te doen over het veld in Venlo. Verschillende spelers beklaagden zich over de kwaliteit van de kunstgrasmat. "Dit kunstgras is niet goed voor het Nederlands voetbal", was Ajax-aanvoerder Dusan Tadic duidelijk. "Daar is echt niemand mee geholpen. Het is zo anders voetballen, dat maak je Europees ook niet mee." Die kritiek is overigens niet nieuw. Twee seizoenen geleden, bijvoorbeeld, beklaagde Klaas-Jan Huntelaar zich over het veld.

Financiële afweging
Valckx is bereid mee te denken. "Het is nog niet honderd procent zeker, maar we hebben het er steeds vaker over om vanaf volgend seizoen op gewoon gras te gaan voetballen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Een financiële compensatie is voor een kleine club als VVV heel belangrijk, want we kunnen het geld maar één keer uitgeven. De kosten van teruggaan naar gewoon gras zijn een groot deel van onze begroting en we willen ook volgend jaar weer een goede selectie."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen