Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo denkt aan toekomst op natuurgras

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 10:38

VVV-Venlo overweegt serieus om het huidige kunstgrasveld te vervangen door een mat van echt gras.

Dat vertelt technisch directeur Stan Valckx in gesprek met De Telegraaf.

Lees ook: Ajax-aanvoerder hekelt kunstgras van VVV Venlo

Niemand mee geholpen
Er was na de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax het nodige te doen over het veld in Venlo. Verschillende spelers beklaagden zich over de kwaliteit van de kunstgrasmat. "Dit kunstgras is niet goed voor het Nederlands voetbal", was Ajax-aanvoerder Dusan Tadic duidelijk. "Daar is echt niemand mee geholpen. Het is zo anders voetballen, dat maak je Europees ook niet mee." Die kritiek is overigens niet nieuw. Twee seizoenen geleden, bijvoorbeeld, beklaagde Klaas-Jan Huntelaar zich over het veld.

Financiële afweging
Valckx is bereid mee te denken. "Het is nog niet honderd procent zeker, maar we hebben het er steeds vaker over om vanaf volgend seizoen op gewoon gras te gaan voetballen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Een financiële compensatie is voor een kleine club als VVV heel belangrijk, want we kunnen het geld maar één keer uitgeven. De kosten van teruggaan naar gewoon gras zijn een groot deel van onze begroting en we willen ook volgend jaar weer een goede selectie."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen