Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo brengt dementerende ouderen bij elkaar

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 12:41

VVV-Venlo start met het project Football Memories. De club wil ouderen met dementie, of andere gezondheidsproblemen, bij elkaar brengen.

“Door samen met anderen te praten over leuke herinneringen uit bijvoorbeeld de geschiedenis van VVV-Venlo kan het proces van dementie worden vertraagd, zo wijzen diverse onderzoeken uit.” Dat schrijft de club op de website.

Football Memories
Willem II was eind 2018 de eerste Nederlandse club die het succesproject Football Memories startte. Later sloten ADO Den Haag, Utrecht en Vitesse aan. Inmiddels zijn twaalf van de achttien eredivisieclubs, waaronder Fortuna Sittard, geïnteresseerd.

"De mensen die hieraan deelnemen, zie je vaak opbloeien wanneer ze herinneringen met elkaar kunnen ophalen", schrijft VVV-Venlo. “Het sociale contact met elkaar wordt hierdoor ook bevorderd, wat voor sommigen niet meer vanzelfsprekend is.”

Elke week
De bedoeling is dat dit project in Venlo wekelijks plaatsvindt. Tijdens de bijeenkomsten zal telkens gebruik worden gemaakt van nostalgisch materiaal, zoals spelersfoto’s uit de archiefboeken, shirtjes van vroeger en andere attributen. Deelnemers mogen ook zelf attributen meenemen naar de bijeenkomsten.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste bijeenkomst plaatsvindt. Geïnteresseerden, familieleden en vrijwilligers kunnen zich bij VVV-Venlo melden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen