Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-Venlo bereikt met een 1-0 zege laatste 8 in bekerstrijd

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 23:08

VVV - Venlo heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de KNVB-beker. De Venlonaren wonnen in eigen huis met 1-0 van Go Ahead Eagles, door een doelpunt van de 18-jarige Aaron Bastiaans diep in de eerste helft.

VVV begon de wedstrijd in eigen huis in de stromende regen. De Venlonaren speelden niet bepaald in de sterkste samenstelling, maar drukten de ploeg uit Deventer vanaf de aftrap op eigen helft terug.

Gevaarlijk
Kansen leverde dat niet op. Go Ahead Eagles was na bijna een kwartier spelen gevaarlijk, toen Antoine Rabillard de bal voorzette, maar Chris Kum voorkwam dat Francis Owen Ross de bal in het Venlose netje kon schieten. Daarna ging Yahcuroo Roemer op het doel van doelman Gorter af, maar de Deventer goalie greep alert in, voordat Roemer kon schieten.

VVV komt goed weg
VVV verhoogde de druk op de Eagles-defensie, maar de thuisploeg kwam goed weg toen Luuk Brouwers bij een uitval Jacob Mulenga bediende. Zijn schot ging via de buitenkant van de paal over de achterlijn.

Bastiaans zet Venlonaren op voorsprong
Jafar Arias schoot daarna met een afstandsschot naast, maar tien minuten voor rust kwam VVV met 1-0 voor, toen Aaron Bastiaans de bal hard buiten bereik van Gorter in de linker kruising schoot.

Kansen voor Eagles
Go Ahead Eagles wilde met een offensief snel antwoord geven op het doelpunt van de Venlonaren. Delano van Crooij werkte een kopbal van Antoine Rabillard over de achterlijn en een harde voorzet van Bradley van Hoeven was te scherp voor Mulenga en te moeilijk voor Rabillard.

Op jacht naar gelijkmaker
De bezoekers probeerden direct na de hervatting de stand in evenwicht te brengen. Roy Gelmi stopte Mulenga af toen die alleen op doelman Van Crooij afkwam. Daarna redde Van Crooij bij een kopbal van Mulenga en kon ook Sam Beukema de Venlose doelman niet met een afstandsschot passeren.

Kansen
De Deventenaren bleven aandringen. Mulenga kreeg een dot van een kans op de gelijkmaker, maar doelman Delano van Crooij voorkwam dat de spits kon scoren. Erkan Eyibil zorgde voor het volgende gevaar, maar Delano van Crooij redde andermaal.

Tien minuten voor tijd kregen de Venlonaren eindelijk weer een kans om de score te vergroten. Aaron Bastiaans zette de bal van de linkerkant voor, waarna Jafar Arias de bal over het doel van Jay Gorter kopte.

Meer ruimte
VVV kreeg in de slotfase meer ruimte en dat leverde kansen op. Zinedine Machach stuurde Jafar Arias weg. Hij scoorde, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Go Ahead Eagles kreeg in blessuretijd, na een overtreding van Danny Post, een vrije trap op 25 meter van het Venlose doel, maar de bal verdween in de handen van Delano van Crooij, die ook in blessuretijd zijn doel schoon hield.

Voor het eerst sinds 1995/1996 in kwartfinale
De Venlonaren hadden meer moeite met de Deventenaren dan verwacht, maar wonnen met 1-0 en bereikten voor het eerst sinds het seizoen 1995/1996 de kwartfinale van de KNVB beker.

Komende zaterdag wordt er rond 22.30 uur geloot voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen