Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-supporters hangen 'blote billen' op

Geplaatst opzaterdag 1 september 2018 - 10:53

Supporters van VVV-Venlo hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de hoofdingang van het stadion De Koel blote billen maskers opgehangen.

Dit meldt Omroep Venlo.

Stadionverbod
Deze actie is een reactie op het stadionverbod voor een supporter die zijn billen liet zien aan scheidsrechter Kevin Blom tijdens een wedstrijd tegen Ajax. Hij wilde ermee zeggen dat hij vond dat Blom slecht floot. VVV kon er iets minder om lachen en stuurde de man een stadionverbod.

Racistische geluiden
Vervolgens kwam er veel kritiek via social media op het verbod. Hierop kwam de club met een eigen reactie. Op de eigen website schreef de club dat de supporter niet alleen zijn billen toonde, maar ook racistische geluiden maakte. Dit tot grote verbazing van de supporter, die zegt van niets te weten.

Bewijs
De advocaat, Bjorn Jegers, van de supporter vindt dat de club dat verbod moet opheffen. Hij vroeg de club meermaals om bewijs, maar het blijft volgens hem vooralsnog stil vanuit Venlo.

Lees ook: 'Stadionverbod blotebillen-fan moet worden verscheurd'

Een woordvoerder van de club liet eerder weten dat de zaak bij voetbalbond KNVB ligt. "Er is een onafhankelijke commissie mee bezig en zij zijn overtuigd van de bewijslast. We wachten een besluit van de KNVB af, daar staan we als club verder buiten."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen