Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV snakt naar publiek: club zit om tafel met burgemeester

Geplaatst opdinsdag 18 januari 2022 - 11:25

Hoewel bij alle sportwedstrijden al sinds november geen publiek is toegestaan vanwege de coronamaatregelen, wil VVV-Venlo zo snel mogelijk stadion De Koel openstellen voor supporters.

Het lijkt geen loos dreigement, want de club uit de Keuken Kampioen Divisie praat daar deze week over met burgemeester Antoin Scholten. "Wat daar uit gaat komen, zal nog moeten blijken", zegt een woordvoerder van VVV-Venlo.

Statement
Kort voor de persconferentie van het kabinet van afgelopen vrijdag kwamen de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie met een gezamenlijk statement. "Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen. Wij zijn altijd heel meegaand en coöperatief geweest, maar de rek is eruit", was de boodschap. In het statement kondigen ze aan "demonstratief" hun stadions te openen als het kabinet op de volgende persconferentie, op 25 januari, vasthoudt aan het verbod op publiek bij sportwedstrijden.

VVV en MVV
In het weekeinde na die persconferentie ligt de Eredivisie stil vanwege WK-kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika en Azië. In de Keuken Kampioen Divisie staan wel zes wedstrijden op het programma. Zo komt FC Dordrecht zondag 30 januari op bezoek bij de Venlonaren. Een dag eerder speelt MVV Maastricht in het Jan Louwers Stadion tegen FC Eindhoven.

Veilige manier
"De inzet is om tegen FC Dordrecht met publiek te spelen. We hebben laten zien dat het op een veilige manier kan, maar het blijft afwachten wat het kabinet gaat besluiten", aldus de woordvoerder.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen