Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV roept fans op: 'Stop met bier gooien'

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 12:07

VVV-Venlo heeft zijn supporters opgeroepen om niet meer met bier te gooien in het stadion.

De Venlose ploeg plaatste de oproep donderdag op zijn website.

Niet verpesten, bier gewoon opdrinken
Het gooien van bier of andere voorwerpen vanaf de tribune kan namelijk voor vervelende en onveilige situaties tussen supporters en op het veld zorgen. 'Het is namelijk voor niemand leuk', schrijft de Koelclub. Niet alleen de club kan een boete krijgen, ook de gooier. 'Verpest het niet. Bier is bedoeld om op te drinken', aldus VVV.

De ballenvangers, oftewel de netten achter het doel, zijn begin dit seizoen weggehaald om het zicht voor de fans te verbeteren. Die vraag kwam vanuit de supportershoek. Maar VVV waarschuwt: wanneer het gooien met bier niet stopt, worden de ballenvangers weer teruggehangen.

Lees ook: VVV-directeur Bogers: 'Willen bij top acht eindigen'

'Tijd voor actie'
Maandag sprak VVV-directeur Marco Bogers in het L1-programma AvondGasten Sport zich fel uit tegen de bierincidenten tijdens de wedstrijd N.E.C. - Vitesse. Daar werd regelmatig met bier gegooid. "Wat er zondag en ook bij andere wedstrijden is gebeurd, is niet goed voor het imago van het voetbal. Er zijn mensen die zich supporter noemen, maar die komen niet naar het stadion om de club aan te moedigen. Ik denk dat het tijd is voor actie", vertelde Bogers.

Bekijk hier het fragment terug met VVV-directeur Marco Bogers:

Maatregelen
Vrijdag maakte de KNVB bekend samen met clubs uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en het Supporterscollectief extra maatregelen te gaan nemen om onacceptabel gedrag in en om het stadion tegen te gaan. De clubs in het betaalde voetbal blijven voorlopig een persoonsgerichte aanpak hanteren bij supportersongeregeldheden in de stadions, maar ze overwegen over te gaan tot zwaardere maatregelen als de incidenten aanhouden. Het weren van (uit-)supporters en het staken van wedstrijden behoren dan tot de opties.

De betrokken partijen hopen dat de gezamenlijke aanpak en acties zullen leiden tot een vermindering van incidenten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen