Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV pakt drie belangrijke punten tegen Heracles

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 21:57

VVV-Venlo heeft vrijdagavond drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud gepakt tegen Heracles Almelo.

In de eigen Koel werd het 1-0.

Geklungel Heracles
Na een gelijkopgaande beginfase opende Danny Post in de 21ste minuut de score. Johnatan Opoku heroverde de bal in de zestien na geklungel van de Almelose defensie en speelde af op captain Post. Die liet Heracles-keeper Janis Blaswich kansloos met een verwoestend schot: 1-0. Een minuut later had Oussama Darfalou de 2-0 op de schoen, maar zijn schot zeilde over het doel.

Slaapverwekkend
De Venlonaren hielden het achterin potdicht en gaven weinig kansen weg. Zelf creƫerde de ploeg van Hans de Koning ook weinig waardoor de eerste helft redelijk slaapverwekkend was. Enkel VVV-aanvaller John Yeboah, die een basisplek had gekregen, ging zo nu en dan voor de actie.

Schreeuw om penalty
Op slag van rust zette Cyriel Dessers VVV-goalie aan Thorsten Kirschbaum nog aan het werk, maar de inzet van de Belg ging recht op de Duitser af. Aan de andere kant werd Darfalou nog naar de grond getrokken. De hele Koel schreeuwde om een penalty, maar de scheidsrechter dacht daar anders over. Daardoor ging VVV met een 1-0 voorsprong de rust in.

Tweede helft
De tweede helft gaf VVV, net als in de eerste helft, weinig kansen weg. De ploeg van De Koning kwam in de 66ste minuut zelf ook weer eens in het stuk voor. Na een fraaie actie zette Yeboah de bal voor, maar Darfalou zag zijn inzet over gaan. Zo verprutste de Algerijn zijn tweede grote kans van de avond.

Kans Yeboah
Een paar minuten later werd Yeboah in stelling gebracht door Opoku, maar het schot van de Duitser ging naast. VVV verzuimde zo wederom om de verlossende 2-0 op het scorebord te zetten, waardoor de bezoekers in de wedstrijd bleven. En die gelijkmaker kwam er bijna. Dessers kreeg de bal op een gevaarlijke plek. Kirschbaum hoefde uiteindelijk niet in te grijpen, want het schot van de Belgische goalgetter ging hoog over.

VAR
In de 81ste minuut ging Yeboah gewillig naar de grond. Ondanks de duik gaf de scheidsrechter in eerste instantie toch een penalty. Na ingrijpen van de VAR kwam de arbiter Oostrom weer terug op zijn besluit.

Spanning
Zo bleef het de laatste minuten in Venlo toch nog spannend. Vanwege de VAR-situatie kwamen daar nog eens zes minuten extra speeltijd bij. Maar net als de hele wedstrijd al het geval was, wisten de Heraclieden niet door de Venlose muur te komen. De ploeg van De Koning pakte daardoor drie belangrijke punten.

Ongeslagen
De Venlonaren komen door de zege op 24 punten en blijven dit kalenderjaar nog ongeslagen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen