Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV pakt drie belangrijke punten tegen Heracles

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 21:57

VVV-Venlo heeft vrijdagavond drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud gepakt tegen Heracles Almelo.

In de eigen Koel werd het 1-0.

Geklungel Heracles
Na een gelijkopgaande beginfase opende Danny Post in de 21ste minuut de score. Johnatan Opoku heroverde de bal in de zestien na geklungel van de Almelose defensie en speelde af op captain Post. Die liet Heracles-keeper Janis Blaswich kansloos met een verwoestend schot: 1-0. Een minuut later had Oussama Darfalou de 2-0 op de schoen, maar zijn schot zeilde over het doel.

Slaapverwekkend
De Venlonaren hielden het achterin potdicht en gaven weinig kansen weg. Zelf creëerde de ploeg van Hans de Koning ook weinig waardoor de eerste helft redelijk slaapverwekkend was. Enkel VVV-aanvaller John Yeboah, die een basisplek had gekregen, ging zo nu en dan voor de actie.

Schreeuw om penalty
Op slag van rust zette Cyriel Dessers VVV-goalie aan Thorsten Kirschbaum nog aan het werk, maar de inzet van de Belg ging recht op de Duitser af. Aan de andere kant werd Darfalou nog naar de grond getrokken. De hele Koel schreeuwde om een penalty, maar de scheidsrechter dacht daar anders over. Daardoor ging VVV met een 1-0 voorsprong de rust in.

Tweede helft
De tweede helft gaf VVV, net als in de eerste helft, weinig kansen weg. De ploeg van De Koning kwam in de 66ste minuut zelf ook weer eens in het stuk voor. Na een fraaie actie zette Yeboah de bal voor, maar Darfalou zag zijn inzet over gaan. Zo verprutste de Algerijn zijn tweede grote kans van de avond.

Kans Yeboah
Een paar minuten later werd Yeboah in stelling gebracht door Opoku, maar het schot van de Duitser ging naast. VVV verzuimde zo wederom om de verlossende 2-0 op het scorebord te zetten, waardoor de bezoekers in de wedstrijd bleven. En die gelijkmaker kwam er bijna. Dessers kreeg de bal op een gevaarlijke plek. Kirschbaum hoefde uiteindelijk niet in te grijpen, want het schot van de Belgische goalgetter ging hoog over.

VAR
In de 81ste minuut ging Yeboah gewillig naar de grond. Ondanks de duik gaf de scheidsrechter in eerste instantie toch een penalty. Na ingrijpen van de VAR kwam de arbiter Oostrom weer terug op zijn besluit.

Spanning
Zo bleef het de laatste minuten in Venlo toch nog spannend. Vanwege de VAR-situatie kwamen daar nog eens zes minuten extra speeltijd bij. Maar net als de hele wedstrijd al het geval was, wisten de Heraclieden niet door de Venlose muur te komen. De ploeg van De Koning pakte daardoor drie belangrijke punten.

Ongeslagen
De Venlonaren komen door de zege op 24 punten en blijven dit kalenderjaar nog ongeslagen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen