Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV pakt drie belangrijke punten tegen Heracles

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 21:57

VVV-Venlo heeft vrijdagavond drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud gepakt tegen Heracles Almelo.

In de eigen Koel werd het 1-0.

Geklungel Heracles
Na een gelijkopgaande beginfase opende Danny Post in de 21ste minuut de score. Johnatan Opoku heroverde de bal in de zestien na geklungel van de Almelose defensie en speelde af op captain Post. Die liet Heracles-keeper Janis Blaswich kansloos met een verwoestend schot: 1-0. Een minuut later had Oussama Darfalou de 2-0 op de schoen, maar zijn schot zeilde over het doel.

Slaapverwekkend
De Venlonaren hielden het achterin potdicht en gaven weinig kansen weg. Zelf creëerde de ploeg van Hans de Koning ook weinig waardoor de eerste helft redelijk slaapverwekkend was. Enkel VVV-aanvaller John Yeboah, die een basisplek had gekregen, ging zo nu en dan voor de actie.

Schreeuw om penalty
Op slag van rust zette Cyriel Dessers VVV-goalie aan Thorsten Kirschbaum nog aan het werk, maar de inzet van de Belg ging recht op de Duitser af. Aan de andere kant werd Darfalou nog naar de grond getrokken. De hele Koel schreeuwde om een penalty, maar de scheidsrechter dacht daar anders over. Daardoor ging VVV met een 1-0 voorsprong de rust in.

Tweede helft
De tweede helft gaf VVV, net als in de eerste helft, weinig kansen weg. De ploeg van De Koning kwam in de 66ste minuut zelf ook weer eens in het stuk voor. Na een fraaie actie zette Yeboah de bal voor, maar Darfalou zag zijn inzet over gaan. Zo verprutste de Algerijn zijn tweede grote kans van de avond.

Kans Yeboah
Een paar minuten later werd Yeboah in stelling gebracht door Opoku, maar het schot van de Duitser ging naast. VVV verzuimde zo wederom om de verlossende 2-0 op het scorebord te zetten, waardoor de bezoekers in de wedstrijd bleven. En die gelijkmaker kwam er bijna. Dessers kreeg de bal op een gevaarlijke plek. Kirschbaum hoefde uiteindelijk niet in te grijpen, want het schot van de Belgische goalgetter ging hoog over.

VAR
In de 81ste minuut ging Yeboah gewillig naar de grond. Ondanks de duik gaf de scheidsrechter in eerste instantie toch een penalty. Na ingrijpen van de VAR kwam de arbiter Oostrom weer terug op zijn besluit.

Spanning
Zo bleef het de laatste minuten in Venlo toch nog spannend. Vanwege de VAR-situatie kwamen daar nog eens zes minuten extra speeltijd bij. Maar net als de hele wedstrijd al het geval was, wisten de Heraclieden niet door de Venlose muur te komen. De ploeg van De Koning pakte daardoor drie belangrijke punten.

Ongeslagen
De Venlonaren komen door de zege op 24 punten en blijven dit kalenderjaar nog ongeslagen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen