Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Midden-Limburg durft vakanties nog niet te promoten

Geplaatst opdonderdag 30 april 2020 - 19:07

VVV Midden-Limburg is erg terughoudend om in deze coronacrisis promotie te maken voor vakanties in de regio. Het bureau dat toeristische informatie verstrekt zit volgens directeur Giel Polman in een spagaat.

Dat zegt hij donderdag in L1mburg Centraal.

Thuisblijven
"Vanuit de overheid krijgen we de regelgeving mee om thuis te blijven. Dat zeggen wij ook, zeker nu 1 mei, een feestdag in buurlanden, voor de deur staat", zegt Polman. Aan de andere kant wil de VVV de ondernemers helpen. "Die zijn al zes weken dicht, maar zolang een ondernemer niet coronaproof is, kunnen we niet promoten."

Coronaproof
Volgens de VVV-directeur zijn vakantieparken wel al coronaproof. "Faciliteiten als zwembaden en horeca zijn wel nog dicht." Ronald Hoppzak van recreatiepark De Schatberg in Sevenum ziet mogelijkheden om aan de coronaregels te voldoen. "We zouden overal een toiletjuffrouw kunnen neerzetten die erop let dat er niet gelijktijdig naar de wc wordt gegaan."

Polman denkt dat er nu ook een ander soort bezoeker op vakantie komt. "Eerst waren dat mensen die voor het zwembad en al het vertier komen. Nu zijn dat meer de rustzoekers die komen fietsen. Het fietsverhuur is wel weer open op 'n vakantiepark."

Afwachtend
Desondanks merkt een aantal Limburgse vakantieparken nog niet dat mensen vakanties boeken voor de zomervakantie. "Ik denk dat we spreken over zo'n 25 procent minder dan in voorgaande jaren. Mensen zijn afwachtend", zegt Hoppzak. Dat beaamt ook Polman. "Nederlanders zijn nog heel voorzichtig." Toch krijgt de VVV-directeur ook signalen van vakantieparken dat mensen op internet zoeken naar de mogelijkheden.

Video: L1

Boost binnenlandtoerisme
Polman verwacht dat het binnenlandtoerisme een boost krijgt nu Nederlanders voorlopig eigenlijk niet het land uit mogen. "Mensen zullen echt wel in hun eigen, veilige land de vakantie doorbrengen." Vooralsnog is dat alleen nog niet in de cijfers in Limburg terug te zien. Bij camping De Merel in Melderslo staan nu nog alleen boekingen die vóór de coronacrisis zijn gedaan. "Daarna is er helemaal niks meer bijgekomen. Het blijft stil", zegt eigenaar Monique Lauterfeld.

1,5 meter samenleving
Protocollen die zijn geschreven door toeristische brancheverenigingen zijn in ieder geval al voorgelegd aan de regering. "In de afgelopen persconferentie zijn de maatregelen nog niet vrijgegeven", zegt Polman. "Hopelijk horen we in de volgende persconferentie dat er mondjesmaat wel mogelijkheden zijn, vooral voor de horeca. Vakantieparken die horecagelegenheden hebben, zeggen dat ze ervoor gaan zorgen dat, zodra het kan, de anderhalvemetersamenleving toepasbaar is."

Duidelijkheid
Ondernemers snakken naar duidelijkheid. "Het liefst zou ik die duidelijkheid vandaag al krijgen, maar dat gaat natuurlijk niet. Belangrijk is dat er een datum bekend wordt, dan kunnen we daar naartoe werken", zegt Hoppman. Ook Lauterfeld wil duidelijkheid, voor haarzelf en voor haar gasten. "Die willen ook weten of ze tijdens hun zomerverblijf hier lekker kunnen fietsen, musea bezoeken en terrasjes kunnen pikken."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen