Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Midden-Limburg durft vakanties nog niet te promoten

Geplaatst opdonderdag 30 april 2020 - 19:07

VVV Midden-Limburg is erg terughoudend om in deze coronacrisis promotie te maken voor vakanties in de regio. Het bureau dat toeristische informatie verstrekt zit volgens directeur Giel Polman in een spagaat.

Dat zegt hij donderdag in L1mburg Centraal.

Thuisblijven
"Vanuit de overheid krijgen we de regelgeving mee om thuis te blijven. Dat zeggen wij ook, zeker nu 1 mei, een feestdag in buurlanden, voor de deur staat", zegt Polman. Aan de andere kant wil de VVV de ondernemers helpen. "Die zijn al zes weken dicht, maar zolang een ondernemer niet coronaproof is, kunnen we niet promoten."

Coronaproof
Volgens de VVV-directeur zijn vakantieparken wel al coronaproof. "Faciliteiten als zwembaden en horeca zijn wel nog dicht." Ronald Hoppzak van recreatiepark De Schatberg in Sevenum ziet mogelijkheden om aan de coronaregels te voldoen. "We zouden overal een toiletjuffrouw kunnen neerzetten die erop let dat er niet gelijktijdig naar de wc wordt gegaan."

Polman denkt dat er nu ook een ander soort bezoeker op vakantie komt. "Eerst waren dat mensen die voor het zwembad en al het vertier komen. Nu zijn dat meer de rustzoekers die komen fietsen. Het fietsverhuur is wel weer open op 'n vakantiepark."

Afwachtend
Desondanks merkt een aantal Limburgse vakantieparken nog niet dat mensen vakanties boeken voor de zomervakantie. "Ik denk dat we spreken over zo'n 25 procent minder dan in voorgaande jaren. Mensen zijn afwachtend", zegt Hoppzak. Dat beaamt ook Polman. "Nederlanders zijn nog heel voorzichtig." Toch krijgt de VVV-directeur ook signalen van vakantieparken dat mensen op internet zoeken naar de mogelijkheden.

Video: L1

Boost binnenlandtoerisme
Polman verwacht dat het binnenlandtoerisme een boost krijgt nu Nederlanders voorlopig eigenlijk niet het land uit mogen. "Mensen zullen echt wel in hun eigen, veilige land de vakantie doorbrengen." Vooralsnog is dat alleen nog niet in de cijfers in Limburg terug te zien. Bij camping De Merel in Melderslo staan nu nog alleen boekingen die vóór de coronacrisis zijn gedaan. "Daarna is er helemaal niks meer bijgekomen. Het blijft stil", zegt eigenaar Monique Lauterfeld.

1,5 meter samenleving
Protocollen die zijn geschreven door toeristische brancheverenigingen zijn in ieder geval al voorgelegd aan de regering. "In de afgelopen persconferentie zijn de maatregelen nog niet vrijgegeven", zegt Polman. "Hopelijk horen we in de volgende persconferentie dat er mondjesmaat wel mogelijkheden zijn, vooral voor de horeca. Vakantieparken die horecagelegenheden hebben, zeggen dat ze ervoor gaan zorgen dat, zodra het kan, de anderhalvemetersamenleving toepasbaar is."

Duidelijkheid
Ondernemers snakken naar duidelijkheid. "Het liefst zou ik die duidelijkheid vandaag al krijgen, maar dat gaat natuurlijk niet. Belangrijk is dat er een datum bekend wordt, dan kunnen we daar naartoe werken", zegt Hoppman. Ook Lauterfeld wil duidelijkheid, voor haarzelf en voor haar gasten. "Die willen ook weten of ze tijdens hun zomerverblijf hier lekker kunnen fietsen, musea bezoeken en terrasjes kunnen pikken."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen