Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Midden-Limburg blij met plan Mary Servaes-museum

Geplaatst opvrijdag 3 maart 2017 - 16:25

De VVV Midden-Limburg is blij met de plannen voor een museum voor Mary Servaes, de Zangeres zonder Naam.

Alhoewel dat museum in Leiden moet komen, hoopt de toeristische dienst dat ze dan gezamenlijk kunnen optrekken.

"Wie het museum bezoekt, zou dan warm gemaakt moeten worden voor een bezoek aan Weert", vertelt Joep Steinhage van de VVV. Ook de zoon van wijlen Johnny Hoes, Adri-Jan, is blij met de blijvende herinnering aan één van zijn vaders ontdekkingen.

Lees ook: Familie Zangeres Zonder Naam wil museum in Leiden

Familie Bey
De plannen voor een museum in de geboortestad van Maria 'Rietje' Bey zijn nog prematuur. "Ze hangen met name ook af van het aantal attributen dat nog terug te vinden is. Een deel van de spullen, bijvoorbeeld haar jurken, zijn in handen van Museum De Lakenhal en die proberen we nu in bezit te krijgen", zegt een woordvoerder van de familie Bey tegen het Leidsch Dagblad. Omdat ze ook nog op zoek zijn naar een geschikte lokatie en geldschieters, willen de nabestaanden nog niet verder op de plannen ingaan.

Koningin van het Levenslied
Op het graf van de Koningin van het Levenslied na, is er op dit moment weinig tastbaars meer aanwezig in Stramproy. Joep Steinhage van de VVV: "Natuurlijk zou het mooi zijn als er een museum in Weert zou komen, maar wij vinden het al lang goed dat er weer aandacht voor haar is. Als de plannen echt van de grond komen, dan willen we inzetten op een samenwerking. Hopelijk doen de mensen na het bezoek aan het museum, ook eens een dagje Weert."

Johnny Hoes
Mary Servaes werd ontdekt door de inmiddels overleden platenbaas Johnny Hoes van Telstar in Weert. Zijn muziekstudio bestaat inmiddels ook niet meer, maar volgens zoon Adri-Jan zou het wel een mooie locatie zijn om het muziekverleden van Weert in ere te houden. "We zijn dan ook teleurgesteld dat zowel de gemeente als de Provincie vooralsnog geen vaart maken met een museum ter ere van mijn vader in de voormalige studio. Daarin zou dan zeker ook een mooie plek ingericht kunnen worden voor Mary. Ik snap wel dat Leiden graag een blijvende herinnering aan haar wil."

In 2012 werd er al eens een speciale Mery Servaes-fietsroute gepresenteerd:

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Familie Zangeres zonder Naam wil museum in Leiden
Sleutelstad zet deuren voor 'De Zangeres' wagenwijd open
Postume oeuvreprijs voor Johnny Hoes
'Johnny Hoes was belangrijk voor Limburgse muziekwereld'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen