Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VVV Midden-Limburg blij met plan Mary Servaes-museum

Geplaatst opvrijdag 3 maart 2017 - 16:25

De VVV Midden-Limburg is blij met de plannen voor een museum voor Mary Servaes, de Zangeres zonder Naam.

Alhoewel dat museum in Leiden moet komen, hoopt de toeristische dienst dat ze dan gezamenlijk kunnen optrekken.

"Wie het museum bezoekt, zou dan warm gemaakt moeten worden voor een bezoek aan Weert", vertelt Joep Steinhage van de VVV. Ook de zoon van wijlen Johnny Hoes, Adri-Jan, is blij met de blijvende herinnering aan één van zijn vaders ontdekkingen.

Lees ook: Familie Zangeres Zonder Naam wil museum in Leiden

Familie Bey
De plannen voor een museum in de geboortestad van Maria 'Rietje' Bey zijn nog prematuur. "Ze hangen met name ook af van het aantal attributen dat nog terug te vinden is. Een deel van de spullen, bijvoorbeeld haar jurken, zijn in handen van Museum De Lakenhal en die proberen we nu in bezit te krijgen", zegt een woordvoerder van de familie Bey tegen het Leidsch Dagblad. Omdat ze ook nog op zoek zijn naar een geschikte lokatie en geldschieters, willen de nabestaanden nog niet verder op de plannen ingaan.

Koningin van het Levenslied
Op het graf van de Koningin van het Levenslied na, is er op dit moment weinig tastbaars meer aanwezig in Stramproy. Joep Steinhage van de VVV: "Natuurlijk zou het mooi zijn als er een museum in Weert zou komen, maar wij vinden het al lang goed dat er weer aandacht voor haar is. Als de plannen echt van de grond komen, dan willen we inzetten op een samenwerking. Hopelijk doen de mensen na het bezoek aan het museum, ook eens een dagje Weert."

Johnny Hoes
Mary Servaes werd ontdekt door de inmiddels overleden platenbaas Johnny Hoes van Telstar in Weert. Zijn muziekstudio bestaat inmiddels ook niet meer, maar volgens zoon Adri-Jan zou het wel een mooie locatie zijn om het muziekverleden van Weert in ere te houden. "We zijn dan ook teleurgesteld dat zowel de gemeente als de Provincie vooralsnog geen vaart maken met een museum ter ere van mijn vader in de voormalige studio. Daarin zou dan zeker ook een mooie plek ingericht kunnen worden voor Mary. Ik snap wel dat Leiden graag een blijvende herinnering aan haar wil."

In 2012 werd er al eens een speciale Mery Servaes-fietsroute gepresenteerd:

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Familie Zangeres zonder Naam wil museum in Leiden
Postume oeuvreprijs voor Johnny Hoes
Anneke Grönloh zong 'Brandend Zand' voor het laatst in Weert
'Johnny Hoes was belangrijk voor Limburgse muziekwereld'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen