Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Midden-Limburg blij met plan Mary Servaes-museum

Geplaatst opvrijdag 3 maart 2017 - 16:25

De VVV Midden-Limburg is blij met de plannen voor een museum voor Mary Servaes, de Zangeres zonder Naam.

Alhoewel dat museum in Leiden moet komen, hoopt de toeristische dienst dat ze dan gezamenlijk kunnen optrekken.

"Wie het museum bezoekt, zou dan warm gemaakt moeten worden voor een bezoek aan Weert", vertelt Joep Steinhage van de VVV. Ook de zoon van wijlen Johnny Hoes, Adri-Jan, is blij met de blijvende herinnering aan één van zijn vaders ontdekkingen.

Lees ook: Familie Zangeres Zonder Naam wil museum in Leiden

Familie Bey
De plannen voor een museum in de geboortestad van Maria 'Rietje' Bey zijn nog prematuur. "Ze hangen met name ook af van het aantal attributen dat nog terug te vinden is. Een deel van de spullen, bijvoorbeeld haar jurken, zijn in handen van Museum De Lakenhal en die proberen we nu in bezit te krijgen", zegt een woordvoerder van de familie Bey tegen het Leidsch Dagblad. Omdat ze ook nog op zoek zijn naar een geschikte lokatie en geldschieters, willen de nabestaanden nog niet verder op de plannen ingaan.

Koningin van het Levenslied
Op het graf van de Koningin van het Levenslied na, is er op dit moment weinig tastbaars meer aanwezig in Stramproy. Joep Steinhage van de VVV: "Natuurlijk zou het mooi zijn als er een museum in Weert zou komen, maar wij vinden het al lang goed dat er weer aandacht voor haar is. Als de plannen echt van de grond komen, dan willen we inzetten op een samenwerking. Hopelijk doen de mensen na het bezoek aan het museum, ook eens een dagje Weert."

Johnny Hoes
Mary Servaes werd ontdekt door de inmiddels overleden platenbaas Johnny Hoes van Telstar in Weert. Zijn muziekstudio bestaat inmiddels ook niet meer, maar volgens zoon Adri-Jan zou het wel een mooie locatie zijn om het muziekverleden van Weert in ere te houden. "We zijn dan ook teleurgesteld dat zowel de gemeente als de Provincie vooralsnog geen vaart maken met een museum ter ere van mijn vader in de voormalige studio. Daarin zou dan zeker ook een mooie plek ingericht kunnen worden voor Mary. Ik snap wel dat Leiden graag een blijvende herinnering aan haar wil."

In 2012 werd er al eens een speciale Mery Servaes-fietsroute gepresenteerd:

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Familie Zangeres zonder Naam wil museum in Leiden
Sleutelstad zet deuren voor 'De Zangeres' wagenwijd open
'Johnny Hoes was belangrijk voor Limburgse muziekwereld'
Postume oeuvreprijs voor Johnny Hoes
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen