Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV laat Kum uit contract lopen, jeugdexponenten blijven

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 17:47

VVV-Venlo heeft de contracten van Christian Kum en Tristan Dekker formeel opgezegd. De verbintenissen van de verdedigers lopen aan het eind van dit seizoen af.

Daarnaast wordt de optie in het contract van middenvelder Nezar S'rifi niet gelicht, de club gaat wel langer door met Simon Janssen en Aaron Bastiaans. VVV moest vóór 1 april meerdere spelers met een aflopende verbintenis formeel op de hoogte stellen.

Later beslissing
Bij VVV lopen nog meer spelers met een aflopend contract rond, maar doordat zij pas aan hun eerste contract bij de club bezig zijn óf VVV in hun geval over een (koop)optie beschikt, is de club op dit moment nog niet verplicht aan die spelers uitsluitsel te geven. De technische leiding van de Venlonaren neemt later in het seizoen een beslissing over de toekomst van die spelers.

Het gaat onder meer om Thorsten Kirschbaum, Arjan Swinkels, Joshua John en Jafar Arias en diverse huurlingen; ook beschikt VVV over een koopoptie in de huurcontracten van Zinédine Machach en Christos Donis.

Beeld vormen
"We hebben daarbij met verschillende deadlines te maken", zegt VVV's manager voetbalzaken Stan Valckx tegen L1. "Daarnaast is trainer Jos Luhukay pas sinds korte tijd bij de club. Voor een trainer is het ook goed om de tijd te nemen om een beeld te krijgen van zijn selectie. Wat dat betreft is alles mogelijk", aldus Valckx over de rij spelers met een aflopende verbintenis.

Janssen en Bastiaans
VVV gaat wel langer in zee met de zelf opgeleide middenvelders Simon Janssen (20) en Aaron Bastiaans (18). De Venlonaar en Nederweertenaar beschikten over een optie in hun contract waarmee de samenwerking één seizoen verlengd kon worden. VVV heeft die optie nu gelicht.

Bastiaans wordt sinds de winter verhuurd aan Helmond Sport, nadat hij zich eerder al tot jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis van VVV had gekroond. Janssen heeft een vaste plaats in de wedstrijdselectie van de Venlonaren en mocht al in 27 officiële duels opdraven.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen