Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV kansloos ten onder tegen Ajax

Geplaatst opdonderdag 19 april 2018 - 22:36

VVV-Venlo heeft donderdagavond een kansloze nederlaag geleden tegen Ajax.

In de Johan Cruijff Arena in Amsterdam werd het 4-1 in een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging. VVV verzekerde zich door het gelijkspel van Roda van handhaving in de eredivisie. De ploeg van Erik ten HAg daarentegen staat tweede en zag concurrent PSV zondag kampioen worden.

Lees ook: VVV dankt Jorrit Hendrix: rechtstreekse handhaving zeker

Vroege penalty
De Venlonaren ontsnapten in de openingsfase aan een vroege achterstand. Na een vroege overtreding ging de bal in de zevende minuut op de stip. Ajacied Lasse Schöne faalde oog in oog met VVV-goalie Lars Unnerstall. De Duitser hield zijn doel schoon.

VVV-verdediger Danny Post moest wel vroegtijdig het veld verlaten. De captain was geblesseerd geraakt. Roel Janssen kwam voor hem in het veld.

Amsterdamse druk
Daarna probeerden de Amsterdammer onder druk te zetten, maar echt moeilijk werd het VVV niet gemaakt. Pas in de 25e minuut liet VVV de tanden zien. Een schot van Vito van Crooij was onzorgvuldig. Ajax-doelman André Onana hoefde niet in actie te komen.

Vervelende blessure
VVV'er Ralf Seuntjens ging er bij een duel met Joël Veltman hard in. Seuntjens leek allesbehalve de bal te spelen, maar de scheids zag er geen overtreding in. De aanvoerder van Ajax bleef liggen. Hij werd per brancard van het veld getild.

Seuntjens
In de 43e minuut liet diezelfde Suentjens zijn voeten spreken. Met een fraai schot verschalkte hij Onana en zette hij VVV op voorsprong.

Foto: Daniël (Venlonaren.net)

Blessuretijd
Lang konden de Venlonaren hier niet van genieten. Op slag van rust scoorde de Braziliaan David Neres de gelijkmaker. Daar bleef het niet bij. Ver in de blessuretijd scoorde Neres nogmaals. Daarmee bepaalde de Braziliaanse aanvaller de ruststand: 2-1.

Tweede helft
In de tweede helft had Vito van Crooij de gelijkmaker op de voet. De aanvaller ging alleen op doelman Onana af, maar hij kon het de Kameroenees niet moeilijk maken. Aan de andere kant mocht Klaas-Jan Huntelaar aanleggen, maar de Ajax-spits had het vizier niet op scherp staan. Zijn inzet ging ver naast de goal van Unnerstall.

Lat
De Amsterdammers verhoogden daarna het tempo en hing een doelpunt in de lucht. Een schot van Maximilian Wöber spatte op de lat uiteen. Vervolgens moest Unnerstall in actie komen op inzetten van Hakim Ziyech en Justin Kluivert. In de 58e minuut schoot Huntelaar de bal na voorbereidend werk van Neres tegen de touwen: 3-1. Even later schoot uitblinker Neres de bal nog op de paal.

In de tweede helft kwam de ploeg van Maurice Steijn er amper aan te pas. Unnerstall beperkte de schade met een paar fraaie reflexen.

Foto: Daniël (Venlonaren.net)

Druk
Ajax bleef onder leiding van Neres jagen op een vierde treffer. De verdedigers kregen geen vat op de aalvlugge aanvaller. VVV kon maar moeilijk onder de druk uit komen. Ziyech maakte in de 79e minuut de vierde Amsterdamse treffer. Met een bekeken schot liet de Marokkaan Unnerstall kansloos: 4-1. De Duitse VVV-goalie moest in de laatste tien minuten nog een paar keer ingrijpen. Door knap keeperswerk wist hij een afstraffing te voorkomen.

VVV blijft op de twaalfde plek steken. De ploeg van Maurice Steijn blijft nu al elf duels zonder zege.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen