Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV kansloos ten onder tegen Ajax

Geplaatst opdonderdag 19 april 2018 - 22:36

VVV-Venlo heeft donderdagavond een kansloze nederlaag geleden tegen Ajax.

In de Johan Cruijff Arena in Amsterdam werd het 4-1 in een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging. VVV verzekerde zich door het gelijkspel van Roda van handhaving in de eredivisie. De ploeg van Erik ten HAg daarentegen staat tweede en zag concurrent PSV zondag kampioen worden.

Lees ook: VVV dankt Jorrit Hendrix: rechtstreekse handhaving zeker

Vroege penalty
De Venlonaren ontsnapten in de openingsfase aan een vroege achterstand. Na een vroege overtreding ging de bal in de zevende minuut op de stip. Ajacied Lasse Schöne faalde oog in oog met VVV-goalie Lars Unnerstall. De Duitser hield zijn doel schoon.

VVV-verdediger Danny Post moest wel vroegtijdig het veld verlaten. De captain was geblesseerd geraakt. Roel Janssen kwam voor hem in het veld.

Amsterdamse druk
Daarna probeerden de Amsterdammer onder druk te zetten, maar echt moeilijk werd het VVV niet gemaakt. Pas in de 25e minuut liet VVV de tanden zien. Een schot van Vito van Crooij was onzorgvuldig. Ajax-doelman André Onana hoefde niet in actie te komen.

Vervelende blessure
VVV'er Ralf Seuntjens ging er bij een duel met Joël Veltman hard in. Seuntjens leek allesbehalve de bal te spelen, maar de scheids zag er geen overtreding in. De aanvoerder van Ajax bleef liggen. Hij werd per brancard van het veld getild.

Seuntjens
In de 43e minuut liet diezelfde Suentjens zijn voeten spreken. Met een fraai schot verschalkte hij Onana en zette hij VVV op voorsprong.

Foto: Daniël (Venlonaren.net)

Blessuretijd
Lang konden de Venlonaren hier niet van genieten. Op slag van rust scoorde de Braziliaan David Neres de gelijkmaker. Daar bleef het niet bij. Ver in de blessuretijd scoorde Neres nogmaals. Daarmee bepaalde de Braziliaanse aanvaller de ruststand: 2-1.

Tweede helft
In de tweede helft had Vito van Crooij de gelijkmaker op de voet. De aanvaller ging alleen op doelman Onana af, maar hij kon het de Kameroenees niet moeilijk maken. Aan de andere kant mocht Klaas-Jan Huntelaar aanleggen, maar de Ajax-spits had het vizier niet op scherp staan. Zijn inzet ging ver naast de goal van Unnerstall.

Lat
De Amsterdammers verhoogden daarna het tempo en hing een doelpunt in de lucht. Een schot van Maximilian Wöber spatte op de lat uiteen. Vervolgens moest Unnerstall in actie komen op inzetten van Hakim Ziyech en Justin Kluivert. In de 58e minuut schoot Huntelaar de bal na voorbereidend werk van Neres tegen de touwen: 3-1. Even later schoot uitblinker Neres de bal nog op de paal.

In de tweede helft kwam de ploeg van Maurice Steijn er amper aan te pas. Unnerstall beperkte de schade met een paar fraaie reflexen.

Foto: Daniël (Venlonaren.net)

Druk
Ajax bleef onder leiding van Neres jagen op een vierde treffer. De verdedigers kregen geen vat op de aalvlugge aanvaller. VVV kon maar moeilijk onder de druk uit komen. Ziyech maakte in de 79e minuut de vierde Amsterdamse treffer. Met een bekeken schot liet de Marokkaan Unnerstall kansloos: 4-1. De Duitse VVV-goalie moest in de laatste tien minuten nog een paar keer ingrijpen. Door knap keeperswerk wist hij een afstraffing te voorkomen.

VVV blijft op de twaalfde plek steken. De ploeg van Maurice Steijn blijft nu al elf duels zonder zege.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen