Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV kan niet winnen, maar leeft nog wel

Geplaatst opzaterdag 8 mei 2021 - 22:56

VVV-Venlo pakt de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie niet helemaal vast, maar leeft nog wel na de 3-3 tegen RKC Waalwijk.

Wedstrijden tussen VVV en RKC zijn vrijwel nooit saai en vrijwel altijd stond VVV, zeker in de eigen Koel, aan de goede kant van de score. Ook op deze cruciale avond zat de neutrale kijker op het puntje van zijn stoel. Van de spanning en vanwege het scoreverloop. Twee keer gaf het team van Jos Luhukay een voorsprong weg en moest dus genoegen nemen met een gelijkspel. Voor VVV het eerste punt sinds 28 januari van dit jaar en na twaalf nederlagen op rij. Of het daar uiteindelijk genoeg aan zal hebben om rechtstreekse degradatie te ontlopen, wordt in de komende dagen duidelijk.

Druk
De strakke koppies vlak vóór de aftrap verraadden de spanning en de druk. En waar de allergrootste spelers ter wereld vaak genieten en er aan gewend zijn dat ze onder hoge druk moeten presteren, is dat gevoel voor spelers in de kelder van de Eredivisie vaak onwennig.

Mentaal
Als je dan een scherpe Giakoumakis in de ploeg hebt, die ook nog binnen vijf minuten scoort zou je zeggen dat VVV bevrijdt zou zijn. Het tegendeel gebeurde en na een kwartier was het alweer weer gelijk door Oosting. De man met de meeste RKC-doelpunten van dit seizoen stond helemaal vrij en kon doorlopen en scoren na balverlies van Machach. Die gelijkmaker gaf vooral ook de kwetsbaarheid van VVV weer. Twaalf voorgaande wedstrijden op rij verliezen heeft vooral gezorgd voor onzekerheid in iedere linie.

Opleving
De manier waarop linksback Guwara zich na ruim een half uur spelen liet aftroeven en daarmee de 1-2 inleidde, vertelde veel over de vicieuze cirkel waar VVV al tijden in zit. De spelers reageerden volledig verkrampt, gingen niet makkelijker voetballen. Iets dat de gasten uit Waalwijk juist wel lukte, zonder veel echte kansen te creëren. De gelijkmaker van Joshua John, op slag van rust, kwam volledig uit de lucht vallen. Maar eindelijk was er weer eens diepgang en leverde Van Crooij zijn tweede assist van de avond af. Die opleving bracht de ploeg ook weer terug in de wedstrijd.

Steun
Voorafgaand aan het duel werden spelers en staf van VVV door de fans, buiten het stadion, nog eens doordrongen van de enorme belangen die er op het spel staan. De aanhang die noodgedwongen niet meer in het stadion kan zijn dit seizoen en die uitgerekend bij dit soort cruciale wedstrijd extra wordt gemist door alle clubs en dus zeker ook in De Koel. Publiek ook dat de topscorer van de Eredivisie nog nooit live in actie zag.

Kansen
Waar Giakoumakis er in de eerste helft snel bij was, met alweer zijn 25ste doelpunt van het seizoen, ontsnapte de thuisclub direct na rust toen Sow namens RKC op de paal kopte. Aan de andere kant was Machach te frivool, waar zakelijkheid op zijn plaats was en werd de inzet van Van Crooij uit de doelmond gehaald. In het verdere verloop van de wedstrijd werd de thuisploeg iets brutaler en beloonde Vito van Crooij zichzelf met een doelpunt. Dat uitgerekend spits Giakoumakis met een uitgestoken arm een penalty veroorzaakte waardoor en de overwinning weer uit handen gaf, is typerend voor het seizoen van VVV: 3-3.

Ontknoping
Jos Luhukay en zijn ploeg hebben in de reguliere competitie nog twee finales te gaan. Donderdag in Amsterdam tegen landskampioen en bekerwinnaar Ajax. Volgende week, op de slotdag in de Eredivisie, komt directe concurrent FC Emmen op bezoek. Als de ploeg uit Drenthe niet verder uitloopt op de ranglijst en dus in het vizier blijft van VVV, valt de beslissing in de strijd tegen degradatie tijdens het onderlinge duel tussen VVV en Emmen op Pinksterzondag in De Koel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen