Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-icoon Honda gaat Vitesse verlossen: 'Geef me een week'

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 11:06

Keisuke Honda heeft er alle vertrouwen in dat hij de aangewezen persoon is om Vitesse naar een hoger niveau te tillen.

Het VVV-Venlo-icoon maakte bij zijn debuut bij zijn nieuwe club nog geen onuitwisbare indruk, maar liet tegenover Omroep Gelderland weten 'dat het zijn project is en het goed gaat komen'.

'Ik ben geen God'
Hoewel de Japanner blaakt van het zelfvertrouwen, bleek bij Honda's debuut in de verloren wedstrijd tegen Sparta (2-0) dat hij nog niet op de toppen van zijn kunnen is. "Ik ben geen God. Ik wil dit team helpen en heb vertrouwen dat het gaat lukken. Daarna moeten we onszelf gaan helpen. Voor nu moet je de situatie zoals hij is accepteren met een aantal nederlagen achter elkaar." Vitesse verloor haar laatste vier wedstrijden, telkens tegen een lager geklasseerde tegenstander.

Lees ook: VVV-icoon Honda vervolgt carrière bij Vitesse

Honda's project
Keizer Keisuke,
die tussen 2008 en 2010 furore maakte bij VVV en deze zomer nog meetrainde bij de Venlonaren, is van plan Vitesse bij de hand te nemen. "Dit is mijn project en het gaat goed komen. Laten we niet blijven hangen in negativisme, maar optimistisch blijven. De spelers moeten ten eerste in elkaar geloven, we moeten praten en dan drie punten pakken. Dat is de manier", vindt Honda.

Linssen
Bij Vitesse krijgt Honda onder meer te maken met een andere ex-VVV'er, Bryan Linssen uit Neeritter. De afstemming met zijn medespelers moet volgens Honda nog verbeteren. "Ik heb even de tijd nodig om te wennen in het veld en samen te kunnen spelen met jongens als Linssen. En er lopen meer goede voetballers met ervaring."

Lees ook: Niet hopen op Honda: 'Zo kort mogelijk bij VVV zijn'

'Ik ga praten met spelers en trainer'
En waar Honda overtuigd is van zijn eigen kunnen, hoopt hij dat ook over te kunnen brengen aan zijn collega's. Hij gaat gesprekken voeren. "Het ontbreekt nu aan vertrouwen. Dat hebben ze verloren en dat moet snel terug. Ik ga met de spelers praten en ook met de trainer."

Cambodja
Honda speelde tussen 2008 en 2010 in dienst van VVV. De 98-voudig Japans international scoorde 24 keer in 68 duels voor de Koelclub. Tegenwoordig is de oud-speler van onder meer CSKA Moskou en AC Milan naast Vitesse-speler ook bondscoach van de nationale ploeg van Cambodja.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen