Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-icoon Honda gaat Vitesse verlossen: 'Geef me een week'

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 11:06

Keisuke Honda heeft er alle vertrouwen in dat hij de aangewezen persoon is om Vitesse naar een hoger niveau te tillen.

Het VVV-Venlo-icoon maakte bij zijn debuut bij zijn nieuwe club nog geen onuitwisbare indruk, maar liet tegenover Omroep Gelderland weten 'dat het zijn project is en het goed gaat komen'.

'Ik ben geen God'
Hoewel de Japanner blaakt van het zelfvertrouwen, bleek bij Honda's debuut in de verloren wedstrijd tegen Sparta (2-0) dat hij nog niet op de toppen van zijn kunnen is. "Ik ben geen God. Ik wil dit team helpen en heb vertrouwen dat het gaat lukken. Daarna moeten we onszelf gaan helpen. Voor nu moet je de situatie zoals hij is accepteren met een aantal nederlagen achter elkaar." Vitesse verloor haar laatste vier wedstrijden, telkens tegen een lager geklasseerde tegenstander.

Lees ook: VVV-icoon Honda vervolgt carrière bij Vitesse

Honda's project
Keizer Keisuke,
die tussen 2008 en 2010 furore maakte bij VVV en deze zomer nog meetrainde bij de Venlonaren, is van plan Vitesse bij de hand te nemen. "Dit is mijn project en het gaat goed komen. Laten we niet blijven hangen in negativisme, maar optimistisch blijven. De spelers moeten ten eerste in elkaar geloven, we moeten praten en dan drie punten pakken. Dat is de manier", vindt Honda.

Linssen
Bij Vitesse krijgt Honda onder meer te maken met een andere ex-VVV'er, Bryan Linssen uit Neeritter. De afstemming met zijn medespelers moet volgens Honda nog verbeteren. "Ik heb even de tijd nodig om te wennen in het veld en samen te kunnen spelen met jongens als Linssen. En er lopen meer goede voetballers met ervaring."

Lees ook: Niet hopen op Honda: 'Zo kort mogelijk bij VVV zijn'

'Ik ga praten met spelers en trainer'
En waar Honda overtuigd is van zijn eigen kunnen, hoopt hij dat ook over te kunnen brengen aan zijn collega's. Hij gaat gesprekken voeren. "Het ontbreekt nu aan vertrouwen. Dat hebben ze verloren en dat moet snel terug. Ik ga met de spelers praten en ook met de trainer."

Cambodja
Honda speelde tussen 2008 en 2010 in dienst van VVV. De 98-voudig Japans international scoorde 24 keer in 68 duels voor de Koelclub. Tegenwoordig is de oud-speler van onder meer CSKA Moskou en AC Milan naast Vitesse-speler ook bondscoach van de nationale ploeg van Cambodja.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen