Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV houdt stand in Emmen

Geplaatst opvrijdag 30 januari 2015 - 21:53

VVV blijft ongeslagen in 2015. Na twee overwinningen op rij aan het begin van het jaar hield de ploeg van trainer Maurice Steijn aan het bezoek aan Emmen vrijdagavond een punt over: 1-1.

De spaarzame toeschouwers in de JenS Vesting in Emmen zagen een leuke eerste helft. Emmen schoot uit de startblokken; na een puntgave aanval over links was het voor Alexander Bannink na zeven minuten een koud kunstje om vanaf de punt van het strafschopgebied de 1-0 binnen te schieten.

Lang had VVV niet nodig om zich van die tegenslag te herstellen. Langzaam maar zeker trokken de Venlonaren steeds meer het initiatief naar zich toe.

Platje
Bij een eerste gelegenheid wist Guus Joppen nog geen raad met de ruimte die hij kreeg, even later, na een vrije trap van Gianluca Nijholt, wist de rechtsback van VVV bij de tweede paal feillooss Melvin Platje te bereiken, 1-1. Daarvoor hielp Aziz Khalouta, op aangeven van debutant Ramon Voorn, al een beste kans om zeep.

Maurice Steijn:"In de eerste twintig minuten kwamen we er niet aan te pas. Emmen zette hoog druk, we kwamen er niet uit. De 1-0 achterstand was terecht. Na 25 minuten kregen we grip op de wedstrijd. We creëerden twee kansen die er niet in gingen, de derde verzilverden we gelukkig wel. Met een beetje geluk hadden we met een voorsprong de rust in kunnen gaan."

Geen gaatje
De tweede helft was als kijkspel minder leuk. Thuisploeg Emmen had verreweg het meeste balbezit maar vond geen gaatje in de Venlose defensie. De beste kans viel voor de voeten van Soufiane Laghmouchi die na een uur de geblesseerde topscorer Cas Peters afloste. Maar de invallerspits faalde met VVV-doelman Niki Mäenpää uit positie.

Kans op driepunten
Zeven minuten voor tijd kreeg VVV een buitenkansje op de drie punten. Guus Joppen kroop na een corner van Gianluca Nijholt voor zijn man maar zag daarna zijn kopbal voor de goal van Emmen-keeper Marko Meerits vliegen. Steijn: "In de tweede helft had Emmen veel balbezit en konden wij onze spitsen niet meer bereiken. Maar uiteindelijk kan die wedstrijd toch nog onze kant op kantelen. Dat gebeurt niet waardoor ik een teleurgestelde ploeg aantrof in het kleedlokaal. Maar qua kansenverhouding en de positie op de ranglijst van Emmen is dit een prima resultaat."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

VVV met man meer simpel langs FC Emmen
VVV-Venlo tegen NAC Breda in play offs
VVV Venlo-FC Emmen (7 dec 2019)
VVV houdt na kansenregen punten in eigen huis
Jafar Arias Christian Kum
Arias komt aanvalslinie VVV-Venlo versterken
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen