Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV houdt stand in Emmen

Geplaatst opvrijdag 30 januari 2015 - 21:53

VVV blijft ongeslagen in 2015. Na twee overwinningen op rij aan het begin van het jaar hield de ploeg van trainer Maurice Steijn aan het bezoek aan Emmen vrijdagavond een punt over: 1-1.

De spaarzame toeschouwers in de JenS Vesting in Emmen zagen een leuke eerste helft. Emmen schoot uit de startblokken; na een puntgave aanval over links was het voor Alexander Bannink na zeven minuten een koud kunstje om vanaf de punt van het strafschopgebied de 1-0 binnen te schieten.

Lang had VVV niet nodig om zich van die tegenslag te herstellen. Langzaam maar zeker trokken de Venlonaren steeds meer het initiatief naar zich toe.

Platje
Bij een eerste gelegenheid wist Guus Joppen nog geen raad met de ruimte die hij kreeg, even later, na een vrije trap van Gianluca Nijholt, wist de rechtsback van VVV bij de tweede paal feillooss Melvin Platje te bereiken, 1-1. Daarvoor hielp Aziz Khalouta, op aangeven van debutant Ramon Voorn, al een beste kans om zeep.

Maurice Steijn:"In de eerste twintig minuten kwamen we er niet aan te pas. Emmen zette hoog druk, we kwamen er niet uit. De 1-0 achterstand was terecht. Na 25 minuten kregen we grip op de wedstrijd. We creëerden twee kansen die er niet in gingen, de derde verzilverden we gelukkig wel. Met een beetje geluk hadden we met een voorsprong de rust in kunnen gaan."

Geen gaatje
De tweede helft was als kijkspel minder leuk. Thuisploeg Emmen had verreweg het meeste balbezit maar vond geen gaatje in de Venlose defensie. De beste kans viel voor de voeten van Soufiane Laghmouchi die na een uur de geblesseerde topscorer Cas Peters afloste. Maar de invallerspits faalde met VVV-doelman Niki Mäenpää uit positie.

Kans op driepunten
Zeven minuten voor tijd kreeg VVV een buitenkansje op de drie punten. Guus Joppen kroop na een corner van Gianluca Nijholt voor zijn man maar zag daarna zijn kopbal voor de goal van Emmen-keeper Marko Meerits vliegen. Steijn: "In de tweede helft had Emmen veel balbezit en konden wij onze spitsen niet meer bereiken. Maar uiteindelijk kan die wedstrijd toch nog onze kant op kantelen. Dat gebeurt niet waardoor ik een teleurgestelde ploeg aantrof in het kleedlokaal. Maar qua kansenverhouding en de positie op de ranglijst van Emmen is dit een prima resultaat."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

VVV met man meer simpel langs FC Emmen
VVV-Venlo tegen NAC Breda in play offs
VVV Venlo-FC Emmen (7 dec 2019)
VVV houdt na kansenregen punten in eigen huis
Twijfelende VVV-coach heeft luxeprobleem
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen