Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV houdt na kansenregen punten in eigen huis

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 22:00

VVV Venlo heeft zaterdagavond in eigen huis met 2-0 gewonnen van FC Emmen.

De Venlonaren kregen in het duel met de rechtstreekse concurrent in het rechterrijtje legio kansen, maar trokken het duel pas in blessuretijd definitief naar zich toe.

Vroege voorsprong
De ploeg van interim-trainer Jay Driessen kreeg in de eerste minuten al twee kansen om de score te openen, maar Johnatan Opoku en Peter van Ooijen kregen de bal niet in de touwen. In de zevende minuut was het dan toch raak toen Opoku de bal in het Emmense doel kopte en zijn ploeg op voorsprong bracht.

Te lang gewacht
Na die treffer zakte VVV terug en liet het Emmen de bal rond tikken. VVV probeerde met name via Jerome Sinclair de voorsprong te verdubbelen. Haji Wright kreeg halverwege de eerste helft een kans, maar hij wachtte te lang en zag zijn kans voorbijgaan.

Genoeg mogelijkheden
Doelman Thorsten Kirschbaum moest daarna voor het eerst in actie komen, maar het schot van Nikolai Laursen leverde geen probleem op voor de VVV-goalie. VVV kreeg daarna via Van Ooijen, Wright en Tobias Pachonik scoringsmogelijkheden, maar de bal wilde niet in het doel van Emmen. De bezoekers kregen kort voor rust met een vrije trap een kans op de gelijkmaker, maar de bal verdween naast het Venlose doel.

VVV-Venlo - FC Emmen (7 dec 2019)
Foto: Orange Pictures

Op zoek naar gelijkmaker
Emmen ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet van rechts dwarrelde over het Venlose doel en een schot kort daarna ging naast. Haji Wright kreeg tien minuten na de hervatting een kansje, maar hij schoot de bal tegen doelman Dennis Telgenkamp. Kort daarna kon hij ook een actie met Pachonik en Opoku niet verzilveren. Ook Emmen kreeg kansjes, maar wist de bal niet in het Venlose doel te krijgen.

Rood
Twintig minuten voor tijd moesten de bezoekers met tien man verder, nadat Lorenzo Burnet op de enkel van Evert Linthorst was gaan staan en scheidsrechter Christiaan Bax de rode kaart trok. Met nog dertien minuten te spelen kreeg Wright opnieuw de kans zijn ploeg op 2-0 te zetten. Hij draaide weg van verdediger Heylen, kwam oog in oog met de doelman, maar schoot vervolgens over.

Loon naar werken
Na een vrije trap van VVV kreeg Jafar Arias kort voor einde de bal, maar zijn schot verdween vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. VVV kreeg kansen de voorsprong uit te breiden, maar profiteerde niet van de overtalsituatie. Pas in blessuretijd kreeg VVV loon naar werken toen Van Ooijen de bal in het doel van Emmen schoot en daarmee de eindstand op 2-0 bepaalde.

Met 15 punten uit 16 duels staat VVV nu op de vijftiende plaats in de Eredivisie, pal achter Fortuna Sittard, dat over een beter doelsaldo beschikt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen