Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV houdt na kansenregen punten in eigen huis

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 22:00

VVV Venlo heeft zaterdagavond in eigen huis met 2-0 gewonnen van FC Emmen.

De Venlonaren kregen in het duel met de rechtstreekse concurrent in het rechterrijtje legio kansen, maar trokken het duel pas in blessuretijd definitief naar zich toe.

Vroege voorsprong
De ploeg van interim-trainer Jay Driessen kreeg in de eerste minuten al twee kansen om de score te openen, maar Johnatan Opoku en Peter van Ooijen kregen de bal niet in de touwen. In de zevende minuut was het dan toch raak toen Opoku de bal in het Emmense doel kopte en zijn ploeg op voorsprong bracht.

Te lang gewacht
Na die treffer zakte VVV terug en liet het Emmen de bal rond tikken. VVV probeerde met name via Jerome Sinclair de voorsprong te verdubbelen. Haji Wright kreeg halverwege de eerste helft een kans, maar hij wachtte te lang en zag zijn kans voorbijgaan.

Genoeg mogelijkheden
Doelman Thorsten Kirschbaum moest daarna voor het eerst in actie komen, maar het schot van Nikolai Laursen leverde geen probleem op voor de VVV-goalie. VVV kreeg daarna via Van Ooijen, Wright en Tobias Pachonik scoringsmogelijkheden, maar de bal wilde niet in het doel van Emmen. De bezoekers kregen kort voor rust met een vrije trap een kans op de gelijkmaker, maar de bal verdween naast het Venlose doel.

VVV-Venlo - FC Emmen (7 dec 2019)
Foto: Orange Pictures

Op zoek naar gelijkmaker
Emmen ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet van rechts dwarrelde over het Venlose doel en een schot kort daarna ging naast. Haji Wright kreeg tien minuten na de hervatting een kansje, maar hij schoot de bal tegen doelman Dennis Telgenkamp. Kort daarna kon hij ook een actie met Pachonik en Opoku niet verzilveren. Ook Emmen kreeg kansjes, maar wist de bal niet in het Venlose doel te krijgen.

Rood
Twintig minuten voor tijd moesten de bezoekers met tien man verder, nadat Lorenzo Burnet op de enkel van Evert Linthorst was gaan staan en scheidsrechter Christiaan Bax de rode kaart trok. Met nog dertien minuten te spelen kreeg Wright opnieuw de kans zijn ploeg op 2-0 te zetten. Hij draaide weg van verdediger Heylen, kwam oog in oog met de doelman, maar schoot vervolgens over.

Loon naar werken
Na een vrije trap van VVV kreeg Jafar Arias kort voor einde de bal, maar zijn schot verdween vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. VVV kreeg kansen de voorsprong uit te breiden, maar profiteerde niet van de overtalsituatie. Pas in blessuretijd kreeg VVV loon naar werken toen Van Ooijen de bal in het doel van Emmen schoot en daarmee de eindstand op 2-0 bepaalde.

Met 15 punten uit 16 duels staat VVV nu op de vijftiende plaats in de Eredivisie, pal achter Fortuna Sittard, dat over een beter doelsaldo beschikt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen