Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV houdt na kansenregen punten in eigen huis

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 22:00

VVV Venlo heeft zaterdagavond in eigen huis met 2-0 gewonnen van FC Emmen.

De Venlonaren kregen in het duel met de rechtstreekse concurrent in het rechterrijtje legio kansen, maar trokken het duel pas in blessuretijd definitief naar zich toe.

Vroege voorsprong
De ploeg van interim-trainer Jay Driessen kreeg in de eerste minuten al twee kansen om de score te openen, maar Johnatan Opoku en Peter van Ooijen kregen de bal niet in de touwen. In de zevende minuut was het dan toch raak toen Opoku de bal in het Emmense doel kopte en zijn ploeg op voorsprong bracht.

Te lang gewacht
Na die treffer zakte VVV terug en liet het Emmen de bal rond tikken. VVV probeerde met name via Jerome Sinclair de voorsprong te verdubbelen. Haji Wright kreeg halverwege de eerste helft een kans, maar hij wachtte te lang en zag zijn kans voorbijgaan.

Genoeg mogelijkheden
Doelman Thorsten Kirschbaum moest daarna voor het eerst in actie komen, maar het schot van Nikolai Laursen leverde geen probleem op voor de VVV-goalie. VVV kreeg daarna via Van Ooijen, Wright en Tobias Pachonik scoringsmogelijkheden, maar de bal wilde niet in het doel van Emmen. De bezoekers kregen kort voor rust met een vrije trap een kans op de gelijkmaker, maar de bal verdween naast het Venlose doel.

VVV-Venlo - FC Emmen (7 dec 2019)
Foto: Orange Pictures

Op zoek naar gelijkmaker
Emmen ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet van rechts dwarrelde over het Venlose doel en een schot kort daarna ging naast. Haji Wright kreeg tien minuten na de hervatting een kansje, maar hij schoot de bal tegen doelman Dennis Telgenkamp. Kort daarna kon hij ook een actie met Pachonik en Opoku niet verzilveren. Ook Emmen kreeg kansjes, maar wist de bal niet in het Venlose doel te krijgen.

Rood
Twintig minuten voor tijd moesten de bezoekers met tien man verder, nadat Lorenzo Burnet op de enkel van Evert Linthorst was gaan staan en scheidsrechter Christiaan Bax de rode kaart trok. Met nog dertien minuten te spelen kreeg Wright opnieuw de kans zijn ploeg op 2-0 te zetten. Hij draaide weg van verdediger Heylen, kwam oog in oog met de doelman, maar schoot vervolgens over.

Loon naar werken
Na een vrije trap van VVV kreeg Jafar Arias kort voor einde de bal, maar zijn schot verdween vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. VVV kreeg kansen de voorsprong uit te breiden, maar profiteerde niet van de overtalsituatie. Pas in blessuretijd kreeg VVV loon naar werken toen Van Ooijen de bal in het doel van Emmen schoot en daarmee de eindstand op 2-0 bepaalde.

Met 15 punten uit 16 duels staat VVV nu op de vijftiende plaats in de Eredivisie, pal achter Fortuna Sittard, dat over een beter doelsaldo beschikt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen