Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV houdt lang stand tegen Ajax, maar verliest met 4-1

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 20:22

VVV Venlo heeft in eigen huis een stevige nederlaag geleden tegen Ajax.

De Venlonaren hielden lang stand tegen de Amsterdammers, maar moesten vlak voor rust een doelpunt van Ziyech incasseren en gingen uiteindelijk met 4-1 de boot in.

Eerste poging
Ajax zette de Venlonaren direct na de aftrap onder druk en zorgde na enkele minuten al voor het eerste gevaar voor het doel van Thorsten Kirschbaum. VVV Venlo probeerde het via de counter, maar Jerome Sinclair en Peter van Ooijen hadden daarmee geen succes.

Lang 0-0
Halverwege de eerste helft werd het gevaarlijk voor het doel van Kirschbaum, maar de vrije trap - net buiten de zestien - leverde niets op voor het team van trainer Ten Hag. Ajax bleef in de aanval. Quincy Promes schoot de bal naast en Sergino Dest slaagde er ook niet in de bal langs de VVV-goalie te schieten. Aan Venlose zijde zorgde Elia Soriano enkele keren voor gevaar. Enkele minuten voor rust kwam VVV Venlo goed weg toen Promes de bal voorzette op Donny van de Beek, maar die miste.

Einde eerste helft raak
VVV leek in de eerste helft stand te houden tegen de hoofdstedelingen, maar capituleerde in de 43e minuut toch toen Hakim Ziyech de bal in de touwen schoot en Ajax op 1-0 bracht. Kort na de hervatting raakte de bal in het Venlose strafschopgebied de uitgestoken arm van Roel Janssen. Scheidsrechter Makkelie was onverbiddelijk, legde de bal op de stip en Dusan Tadic schoot de bal loeihard in het Venlose doel: 0-2.

Corner
VVV wilde zich niet bij een nederlaag neerleggen en mocht tien minuten na rust zijn eerste hoekschop van de wedstrijd nemen. Er volgden er in korte tijd nog enkele, maar die leverden evenveel op als een afstandsschot van Evert Linthorst: de bal verdween enkele meters naast het doelman André Onana.

De 4-0
Vijf minuten nadat Klaas-Jan Huntelaar de plaats van Ziyech had ingenomen, schoot de goalgetter de bal achter Kirschbaum en stond Ajax met 3-0 voor. Met die stand waren de Amsterdammers niet tevreden. Zij bleven jagen en kregen kansen via Huntelaar en Nicolas Tagliafico. Met minder dan een kwartier te spelen bracht David Neres zijn ploeg op 4-0.

Venlose eer gered
De Venlonaren probeerden tegen te scoren. Een schot van Richard Neudecker was een makkelijke prooi voor de Amsterdamse doelman, maar Evert Linthorst redde kort voor tijd de Venlose eer door de bal achter Onana te schieten: 1-4.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen