Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV houdt lang stand tegen Ajax, maar verliest met 4-1

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 20:22

VVV Venlo heeft in eigen huis een stevige nederlaag geleden tegen Ajax.

De Venlonaren hielden lang stand tegen de Amsterdammers, maar moesten vlak voor rust een doelpunt van Ziyech incasseren en gingen uiteindelijk met 4-1 de boot in.

Eerste poging
Ajax zette de Venlonaren direct na de aftrap onder druk en zorgde na enkele minuten al voor het eerste gevaar voor het doel van Thorsten Kirschbaum. VVV Venlo probeerde het via de counter, maar Jerome Sinclair en Peter van Ooijen hadden daarmee geen succes.

Lang 0-0
Halverwege de eerste helft werd het gevaarlijk voor het doel van Kirschbaum, maar de vrije trap - net buiten de zestien - leverde niets op voor het team van trainer Ten Hag. Ajax bleef in de aanval. Quincy Promes schoot de bal naast en Sergino Dest slaagde er ook niet in de bal langs de VVV-goalie te schieten. Aan Venlose zijde zorgde Elia Soriano enkele keren voor gevaar. Enkele minuten voor rust kwam VVV Venlo goed weg toen Promes de bal voorzette op Donny van de Beek, maar die miste.

Einde eerste helft raak
VVV leek in de eerste helft stand te houden tegen de hoofdstedelingen, maar capituleerde in de 43e minuut toch toen Hakim Ziyech de bal in de touwen schoot en Ajax op 1-0 bracht. Kort na de hervatting raakte de bal in het Venlose strafschopgebied de uitgestoken arm van Roel Janssen. Scheidsrechter Makkelie was onverbiddelijk, legde de bal op de stip en Dusan Tadic schoot de bal loeihard in het Venlose doel: 0-2.

Corner
VVV wilde zich niet bij een nederlaag neerleggen en mocht tien minuten na rust zijn eerste hoekschop van de wedstrijd nemen. Er volgden er in korte tijd nog enkele, maar die leverden evenveel op als een afstandsschot van Evert Linthorst: de bal verdween enkele meters naast het doelman André Onana.

De 4-0
Vijf minuten nadat Klaas-Jan Huntelaar de plaats van Ziyech had ingenomen, schoot de goalgetter de bal achter Kirschbaum en stond Ajax met 3-0 voor. Met die stand waren de Amsterdammers niet tevreden. Zij bleven jagen en kregen kansen via Huntelaar en Nicolas Tagliafico. Met minder dan een kwartier te spelen bracht David Neres zijn ploeg op 4-0.

Venlose eer gered
De Venlonaren probeerden tegen te scoren. Een schot van Richard Neudecker was een makkelijke prooi voor de Amsterdamse doelman, maar Evert Linthorst redde kort voor tijd de Venlose eer door de bal achter Onana te schieten: 1-4.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen