Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV gaat in Volendam met 2-1 onderuit

Geplaatst opvrijdag 17 september 2021 - 22:00

VVV-Venlo heeft de uitwedstrijd tegen FC Volendam met 2-1 verloren. De elf van trainer Jos Luhukay kwamen terug van een vroege achterstand, gingen met 1-1 rusten, maar moesten kort na de hervatting opnieuw een treffer incasseren. Die achterstand kwamen de Venlonaren niet meer te boven.

De Volendammers zetten VVV Venlo direct na het beginsignaal van scheidsrechter Nagtegaal onder druk, creëerden kansen, maar kregen de bal niet in het doel van Lukas Zima.

Volendam op voorsprong
De Venlonaren kwamen na een een moeilijk begin beter in de wedstrijd, maar moesten na nauwelijks een kwartier spelen een doelpunt incassseren toen Denso Kasius door Gaetano Oristanio weggestuurd werd en Robert Mühren de voorzet tegen de touwen tikte: 1-0.

Dekker maakt van afstand gelijk
Halverwege de eerste helft kwam VVV op gelijke hoogte toen Tristan Dekker de bal na een solo van afstand ongehinderd in de linker bovenhoek van het Volendamse doel schoot: 1-1.

Lukas Zima kon daarna een hoekschop van Gaetano Oristanio maar net uit het doel tikken en diezelfde Gaetano schoot vervolgens van afstand naast. Beide teams waren in het vervolg van de eerste helft aan elkaar gewaagd en scoorden voor rust niet meer.

VVV weer op achterstand
VVV begon vol elan aan de tweede helft, maar kwam drie minuten na de hervatting met 2-1 achter toen Boy Deul een voorzet van Jordi Blom in het Venlose doel schoof. Even later kropen de aangeslagen Venlonaren door het oog van de naald toen een hoge en diepe voorzet van Oristanio door Brain Plat werd terru gekopt, maar er geen Volendammer was om de aanval af te ronden.

Prima redding Zima
Met nog een half uur voor de boeg was Volendam de bovenliggende ploeg. VVV Venlo werd in de verdediging gedrongen en probeerde via snelle uitvallen gelijk te komen. Een voorzet van Tobias Pachonik vanaf de achterlijn werd door doelman Barry Lauwers uit de lucht geplukt en aan de overkant hoefde Lukas Zima niet in aktie te komen toen Robert Mühren niet bij de bal komen bij een voorzet van Kasius. Een uithaal van Samir Ben Sallam vanaf randje zestien werd door Zima geneutraliseerd. Kort daarna greep de Venlose goalie prima in toen invaller Ibrahim El Kadiri het Venlose doel van afstand onder vuur nam.

Een kwartier voor tijd zorgde VVV voor wat gevaar toen Guus Hupperts Tristan Dekker met een voorzet bediende, maar doelman Lauwers had geen moeite met het afstandsschot van Dekker.

Niets lukt
VVV had in de slotfase niets meer in te brengen tegen de Volendammers, die in de laatste minuten nog drie spelers wisselden. Bij de Venlose elf lukte niets en met een 2-1 nederlaag moesten de Venlonaren huiswaarts keren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen