Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV én Luhukay weten hoe je een bekeravontuur ontketent

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 7:00

VVV-Venlo begint dinsdag aan de KNVB Beker met een uitduel tegen NAC Breda. Een soortgelijk bekeravontuur als afgelopen seizoen lijkt een onhaalbare kaart, al weten een aantal spelers én coach Jos Luhukay hoe zo'n bekeravontuur op gang komt.

De Venlonaren bereikten, toen nog als Eredivisionist, in het voorjaar nog de halve finale van het bekertoernooi.

Halve finale
Via de eerstedivisieclubs FC Den Bosch (4-2), Almere City (1-4), Go Ahead Eagles (1-0) en N.E.C. (1-2 na verlenging) schopte de formatie van toenmalig trainer Hans de Koning het tot de halve finale. Met de Rotterdamse Kuip in het vizier ging VVV echter kopje onder in de halve eindstrijd bij Vitesse (2-0). Desondanks was het bekeravontuur een meer dan positieve noot in een verder treurig seizoen, waarin VVV degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

Andere groep
Hoewel die halve finale niet zo gek lang geleden is, leeft dat verhaal niet zo in de VVV-selectie van nu. "We hebben nu een andere groep", zegt coach Luhukay. "Het zijn veel jonge en vooral nieuwe spelers. In totaal zijn er achttien nieuwelingen ten opzichte van vorig seizoen. Het is voor deze groep natuurlijk wel een mooie uitdaging."

Lees ook: Vitesse maakt in halve finale einde aan bekersprookje VVV

Augsburg
Luhukay weet zelf ook hoe het is om de halve finale van het bekertoernooi te halen. Het lukt hem als trainer van FC Augsburg in het seizoen 2009/2010. Augsburg kwam toen uit in de 2. Bundesliga, maar verschalkte in het bekertoernooi in eigen stadion de Bundesliga-clubs SC Freiburg (1-0) en 1. FC Köln (2-0). "De Pokal is in Duitsland ook echt een dingetje", zegt de Venlonaar. "De fans willen dan dolgraag naar een finale met 75.000 toeschouwers in Berlijn."

Jos Luhukay als trainer bij FC Augsburg
Jos Luhukay als trainer bij FC Augsburg.
Foto: ANP

'Dat kan je helpen in de competitie'
Het zou uiteindelijk niet zo ver komen, want Werder Bremen schoot in de halve finale de bekerdroom van Luhukay en Augsburg aan diggelen. "Dat was destijds echt een topploeg. Het was natuurlijk jammer, maar dat we zo ver kwamen in de beker gaf de spelers wel een boost. En dat kan je ook helpen in de competitie", stelt Luhukay, die zo'n scenario bij VVV ook zou omarmen.

Sterk NAC
Want waar de prioriteit vanzelfsprekend bij de competitie ligt, neemt Luhukay het duel tegen NAC net zo serieus als ieder willekeurig Keuken Kampioen Divisie-duel. "Dat moet ook wel, want NAC is een sterke ploeg die goed genoeg is om mee te doen om promotie. Ik vind het wel jammer dat we niet thuis spelen, want een bekeravondje met publiek in De Koel zou ook goed zijn voor VVV."

In plaats daarvan trekken de Venlonaren dinsdagavond dus naar het Rat Verlegh Stadion. Luhukay heeft een hoge pet op van NAC. "Het is een behoorlijk complete ploeg, al zullen we natuurlijk moeten zien met welke spelers ze aantreden. Ralf Seuntjens is hun beste speler, met zijn goals, assists en de aandacht die hij vergt van onze verdediging." Defensieve stabiliteit wijst Luhukay mede daarom aan als belangrijk uitgangspunt van zijn ploeg in Breda.

Nijhuis NACMVV
NAC won vrijdag nog in de Keuken Kampioen Divisie van MVV Maastricht (3-0).
Foto: PubliciteitVisie | Frank Kerbusch

Geen Post
Wie dinsdag speelt bij VVV, is nog in nevelen gehuld. Luhukay haakt daar naar eigen zeggen dinsdag pas knopen over door. De enige speler die volgens de trainer op voorhand niet beschikbaar is, is aanvoerder Danny Post.

Live
De bekerwedstrijd NAC Breda - VVV-Venlo begint dinsdag om 21:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen