Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV en Fortuna klaar voor derby

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 19:29

Zaterdag staat de tweede Limburgse derby in de Eredivisie op het programma. Zijn VVV-Venlo en Fortuna Sittard er klaar voor?

Het verschil tussen VVV-Venlo en Fortuna Sittard op de ranglijst is slechts 3 punten. In het voordeel van de ploeg uit Venlo want zij staan op de veertiende plek in de Eredivisie. Fortuna Sittard staat op de vijftiende plek en dus is het voor allebei noodzakelijk om te winnen.

Prestige
Niet alleen voor het prestige van de beste eredivisieploeg in Limburg, maar vooral ook om weg te blijven uit de degradatiezone. Interessant dus om te horen van beide trainers hoe ze tegen het duel van morgen aankijken.

Video: L1

Derby
Het is een Limburgse derby. Maar als we naar beide selecties kijken, zien we dat er meer Duitsers dan Limburgers actief zijn. Zeven voetballen er bij VVV en één bij Fortuna. Thorsten Kirschbaum van VVV en Felix Passlack van Fortuna zijn het hele seizoen al onbetwiste basisspelers. Naar alle waarschijnlijkheid zullen zij ook morgen aan de aftrap in Venlo staan.

Video: L1

De Limburgse derby is zaterdag vanaf 19:45 uur live te volgen bij L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen