Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-directeur Bogers: 'Willen bij top acht eindigen'

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 21:27

VVV-Venlo wil dit seizoen in de top acht eindigen in de Keuken Kampioen Divisie. "Aan het eind van het seizoen kunnen gekke dingen gebeuren", zegt Marco Bogers, algemeen directeur van de Venlose club.

Bogers deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Degradatie
VVV-Venlo degradeerde afgelopen mei na vier jaar van de Eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie. Dat betekende niet alleen voetballend een stapje achteruit, maar ook binnen de club. "Het is altijd even wennen en het is een periode van teleurstelling", zegt Bogers over de weken na de degradatie. Volgens de algemeen directeur is het niet eenvoudig om opnieuw te beginnen. "Een deel van je omzet valt weg, zoals televisiekosten of minder inkomsten van sponsoren en seizoenkaarthouders, maar je kostenstructuur bouw je niet zomaar af, omdat je met verplichtingen zit."

Bogers moest dan ook harde beslissingen nemen. "Uiteindelijk kom je niet aan een reorganisatie en dat is ontzettend vervelend." De algemeen directeur heeft er bij de KNVB ook voor gepleit om de tv-kosten anders te verdelen.

Play-offs
Na de reorganisatie is de blik van Bogers weer op de toekomst gericht. Voor de korte termijn is de doelstelling op het veld het bereiken van de play-offs. "We hebben met elkaar afgesproken dat er een herkenbaar elftal moet zijn en dat jonge jongens zich kunnen ontwikkelen. Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat we graag bij de eerste acht willen eindigen, ook in de wetenschap dat het eind van het seizoen veel verrassingen in petto heeft. Als je in de play-offs goed in vorm bent zou je kunnen promoveren."

Tribune
Bogers was maandag de hele dag in Zeist als lid van de Raad van de Commissarissen van de Eredivisie. Daar werd uitgebreid gesproken over de gebeurtenissen van afgelopen zondag bij N.E.C. - Vitesse. Na afloop zakte een deel van een tribune in. Tijdens de wedstrijd werd er regelmatig met bier gegooid en na afloop waren er rellen buiten het stadion. "Het was het gesprek van de dag, zeker het instorten van de tribune. Het is ontzettend vervelend wat daar is gebeurd."

Bogers zegt dat de deur openstaat, mocht N.E.C. moeten uitwijken naar een ander stadion. "Ik heb een goed contact met Wilco van Schaik (algemeen directeur van N.E.C., red.) en we zijn een gastvrije club."

Bier
Bogers reageerde ook nog op het gooien van bier naar het speelveld tijdens de wedstrijd. "Wat gisteren is gebeurd en ook bij andere wedstrijden is niet goed voor het imago van het voetbal. Er zijn mensen die zich supporter noemen, maar die komen niet naar het stadion om de club aan te moedigen. Ik denk dat het tijd is voor actie."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen