Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV-directeur Bogers treedt toe tot RvC Eredivisie

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 14:01

VVV-Venlo's algemeen directeur Marco Bogers gaat samen met vijf andere directeuren van Eredivisieclubs de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) van de competitie vormen.

Bogers, die sinds 2006 beleidsbepaler bij VVV-Venlo is, is de langstzittende directeur bij één club in het betaald voetbal. Naast Bogers nemen Robert Eenhoorn (AZ), Thijs van Es (FC Utrecht), Toon Gerbrands (PSV), Manfred Laros (Sparta Rotterdam) en Martin van Geel (Willem II) zitting in de RvC.

Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
De commissarissen moeten ervoor gaan zorgen dat de Eredivisie als geheel professioneler, effectiever, daadkrachtiger en besluitvaardiger gaat opereren. Op de agenda staat onder meer een onderzoek of de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie samen kunnen opgaan in één organisatie, zoals dat bijvoorbeeld bij de Duitse Bundesliga het geval is. Het is de bedoeling dat dat plan in de zomer van 2021 rond is. De zes directeuren zullen daarna plaatsmaken voor een nieuwe RvC.

Opgestapt
De zes directeuren nemen het stokje over van een driekoppige RvC die eerder deze maand voltallig opstapte. Een aanzienlijk deel van de clubs had immers het vertrouwen in toenmalig voorzitter John Jaakke verloren, waarna PSV-kopstuk Peter Fossen en de onafhankelijke Oege Boonstra zich solidair verklaarden met hun medecommissaris.

Goede afspiegeling
De nieuwe RvC heeft wel een competitiebreed draagvlak: de topclubs, de subtop, de middenmoot en de kleinere clubs in de Eredivisie zijn allemaal met een clubbestuurder vertegenwoordigd. "We hebben behoefte aan daadkracht en ik ben blij dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt", zegt Eredivisie-directeur Jan de Jong, met wie de RvC gaat samenwerken. "Dat hebben we juist nu hard nodig. Bovendien is het ook een goede afspiegeling en dwarsdoorsnede van de Eredivisie. Het is een RvC waarin alle achttien clubs zich vertegenwoordigd voelen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen