Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV dichtbij verrassing tegen PSV

Geplaatst opzondag 19 januari 2020 - 14:27

VVV heeft zondagmiddag in de slotseconden een 1-0 voorsprong moeten prijsgeven

VVV was dichtbij een verrassing en stond na 90 minuten met 1-0 voor tegen PSV.

Drie punten lonkten voor trainer Hans de Koning bij zijn debuut in Venlo. Maar op het eind van de twee minuten extra tijd kopte Denzel Dumfries de gelijkmaker binnen.

Maastrichtenaar Boudewijn Zenden assisteerde PSV-coach Ernest Faber.

Doelmannen
De beide Duitse doelmannen eisten de hoofdrollen voor zich op, zeker voor rust. Zowel VVV-doelman Thorsten Kirschbaum als oud-VVV-keeper Lars Unnerstall van PSV hielden met knappe reddingen hun teams op de been. Ook Oussama Darfalou deed van zich spreken. De door VVV gehuurde spits schoot met links en rechts op doel. Dat bleef in deze wedstrijd zonder succes maar er ging dreiging vanuit. Darfalou had ook nog een hoogstandje in petto met een voorzet achter het standbeen.

Wegglijder
In de beginfase was PSV de betere ploeg en het kreeg ook meteen een grote kans na een foutieve terugspeelbal. Het was aan het wegglijden van Bergwijn, oog-in-oog met doelman Kirschbaum, te danken dat VVV niet op achterstand kwam.

VVV-PSV Blessure Linthorst 19 jan 2020
Foto: Orange Pictures

Veel mis
VVV kon de bal niet in de ploeg houden en de gasten kregen kans op kans. Maar aan beide kanten ging er veel mis. En dus kreeg ook VVV na een kwartier een kans, ook na een verkeerde terugspeelbal. Oussama Darfalou pikte de bal op, kon doelman Unnerstall niet verschalken en zag vervolgens dat de rebound van Sinclair geblokt werd.

Ruststand 0-0
Tien minuten later redde doelman Thorsten Kirschbaum knap op een inzet van Bruma, die van kortbij een voorzet voor het intikken had. Unnerstall redde. in de 39e minuut fabuleus op een harde kopbal van Röseler. In die fase was de Eindhovense ploeg het overwicht kwijt en beet VVV goed van zich af.

VVV PSV 19 jan 2020
Foto: Orange Pictures

Elf meter
Aan het begin van de 2e helft kreeg PSV de eerste kans, maar ook die leverde nog geen treffer op. VVV knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg zijn eerste mogelijkheid in de 68e minuut toen invaller Simon Janssen in de zestien werd neergelegd. Vanaf elf meter liet Jonathan Opoku die kans niet onbenut en bracht VVV op 1-0.

Anticlimax
Wat volgde was een spannende eindfase waarin PSV er maar niet in slaagde om een vuist te maken. VVV-Venlo bleef redelijk makkelijk overeind. Doelman Kirschbaum werd al uitgeroepen tot man-of-the-match maar dat was buiten de laatste actie van het duel gerekend. En zo eindigde de wedstrijd VVV-PSV voor alles en iedereen die de Venlose ploeg een warm hart toedraagt in een anti-climax.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen