Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV dichtbij verrassing tegen PSV

Geplaatst opzondag 19 januari 2020 - 14:27

VVV heeft zondagmiddag in de slotseconden een 1-0 voorsprong moeten prijsgeven

VVV was dichtbij een verrassing en stond na 90 minuten met 1-0 voor tegen PSV.

Drie punten lonkten voor trainer Hans de Koning bij zijn debuut in Venlo. Maar op het eind van de twee minuten extra tijd kopte Denzel Dumfries de gelijkmaker binnen.

Maastrichtenaar Boudewijn Zenden assisteerde PSV-coach Ernest Faber.

Doelmannen
De beide Duitse doelmannen eisten de hoofdrollen voor zich op, zeker voor rust. Zowel VVV-doelman Thorsten Kirschbaum als oud-VVV-keeper Lars Unnerstall van PSV hielden met knappe reddingen hun teams op de been. Ook Oussama Darfalou deed van zich spreken. De door VVV gehuurde spits schoot met links en rechts op doel. Dat bleef in deze wedstrijd zonder succes maar er ging dreiging vanuit. Darfalou had ook nog een hoogstandje in petto met een voorzet achter het standbeen.

Wegglijder
In de beginfase was PSV de betere ploeg en het kreeg ook meteen een grote kans na een foutieve terugspeelbal. Het was aan het wegglijden van Bergwijn, oog-in-oog met doelman Kirschbaum, te danken dat VVV niet op achterstand kwam.

VVV-PSV Blessure Linthorst 19 jan 2020
Foto: Orange Pictures

Veel mis
VVV kon de bal niet in de ploeg houden en de gasten kregen kans op kans. Maar aan beide kanten ging er veel mis. En dus kreeg ook VVV na een kwartier een kans, ook na een verkeerde terugspeelbal. Oussama Darfalou pikte de bal op, kon doelman Unnerstall niet verschalken en zag vervolgens dat de rebound van Sinclair geblokt werd.

Ruststand 0-0
Tien minuten later redde doelman Thorsten Kirschbaum knap op een inzet van Bruma, die van kortbij een voorzet voor het intikken had. Unnerstall redde. in de 39e minuut fabuleus op een harde kopbal van Röseler. In die fase was de Eindhovense ploeg het overwicht kwijt en beet VVV goed van zich af.

VVV PSV 19 jan 2020
Foto: Orange Pictures

Elf meter
Aan het begin van de 2e helft kreeg PSV de eerste kans, maar ook die leverde nog geen treffer op. VVV knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg zijn eerste mogelijkheid in de 68e minuut toen invaller Simon Janssen in de zestien werd neergelegd. Vanaf elf meter liet Jonathan Opoku die kans niet onbenut en bracht VVV op 1-0.

Anticlimax
Wat volgde was een spannende eindfase waarin PSV er maar niet in slaagde om een vuist te maken. VVV-Venlo bleef redelijk makkelijk overeind. Doelman Kirschbaum werd al uitgeroepen tot man-of-the-match maar dat was buiten de laatste actie van het duel gerekend. En zo eindigde de wedstrijd VVV-PSV voor alles en iedereen die de Venlose ploeg een warm hart toedraagt in een anti-climax.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen