Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV afgeslacht door Ajax: 0-13 is grootste nederlaag ooit

Geplaatst opzaterdag 24 oktober 2020 - 18:30

VVV-Venlo heeft in eigen stadion de grootste nederlaag ooit geleden tegen Ajax. In De Koel werd het 0-13 voor de Amsterdammers. Halverwege de wedstrijd stond Ajax al met 0-4 voor.

De Ajacieden met Perr Schuurs lieten vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Makkelie zien een maatje te groot te zijn voor de Venlonaren. Ze troefden VVV Venlo in alle opzichten af en kwamen na twaalf minuten door Jurgen Ekkelenkamp op 0-1.

Niets in te brengen
Ajax bleef aanvallen en VVV-Venlo verdedigde met man en macht, maar kon niet voorkomen dat Ajax via een kopbal van Lassina Traoré op 0-2 kwam. De Venlonaren verschenen slechts een enkele keer voor het Amsterdamse doel en maakten het doelman André Onana niet moeilijk.

Spaarzame counters
Doelman Delano van Crooij kon voorkomen dat Ajax halverwege de eerste helft op 0-3 kwam, maar moest na ruim een half uur de bal toch uit het net vissen toen Traoré met een kopbal zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte.

VVV had niets in te brengen tegen de Ajacieden, die de spaarzame counters van de Venlonaren direct onschadelijk maakten. Op slag van rust kwam Ajax op 0-4 toen Dušan Tadic de bal in het Venlose doel schoot.

Rood voor Kum
Wie dacht dat de Amsterdammers het in het tweede deel van de wedstrijd wat rustiger aan zouden doen, kwam bedrogen uit. Christian Kum mocht met een rode kaart kort na de hervatting de kleedkamer opzoeken en met z’n tienen hadden de Venlonaren helemaal niets meer te makken tegen de Ajacieden.

Na een schot van Antony dos Santos tegen Delano van Crooij tikte Traoré in de rebound de 0-5 binnen. Direct na deze treffer maakte Dos Santos de zesde Ajax-goal en even later lag het zevende Amsterdamse doelpunt in de Venlose touwen.

Schuttersfestijn
Daarmee was het schuttersfestijn nog niet ten einde, want Blind schoot de Amsterdammers naar 0-8 en het zelfvertrouwen van de Venlonaren aan gort. Bij VVV lukte helemaal niets meer en doelman Delano van Crooij behoedde zijn team voor een enorme afgang. Hij wist meerdere schoten op doel onschadelijk te maken, maar kon niet voorkomen dat Traoré de 0-9 voor zijn rekening nam.

Huntelaar benutte na hands een penalty en de ‘Hunter’ zette ook het elfde doelpunt op zijn naam. Daarna droeg invaller Edson Alvarez zijn steentje bij aan de monsterzege van zijn team door het twaalfde doelpunt van de wedstrijd te scoren. Lassina Traoré wist ook nog zijn vijfde doelpunt in het netje te knallen.

Slachtpartij
Na 90 minuten maakte scheidsrechter Makkelie een einde aan de slachtpartij en konden de Venlonaren met een 0-13 nederlaag de kleedkamer opzoeken.

De Familie Kersten uit Venlo bekeek de onvergetelijke wedstrijd thuis op de bank

Video: Studio Sport
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen