Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD ziet geen heil in Limburgs energiebedrijf

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 7:50

De VVD in het Limburgs Parlement ziet niks in een Limburgs energiebedrijf dat zich moet bezig houden met het opwekken van duurzame energie.

In een interview met De Limburger lanceerde PvdA-gedeputeerde Eric Geurts woensdag dat plan. Hij zei wel dat het om een persoonlijke mening ging, geen standpunt van het provinciebestuur.

Achterhaalde rol
De VVD vindt het idee hét recept voor vertraging. "We moeten als provincie niet zelf het wiel uit gaan vinden en in een achterhaalde rol gaan zitten", aldus de coalitiepartij.
De VVD wijst er ook op dat de provincie nog geen tien jaar geleden haar belang in energiebedrijf Essent voor een fors bedrag heeft verkocht.

Burger
Volgens de partij moet de provincie vooral 'regisseur en zo nodig aanjager' zijn bij de noodzakelijke overgang naar duurzame energie.
Daarom pleit de VVD voor energie-afspraken per regio met maatschappelijke organisaties, andere overheden en private partijen. "Dus ook de burger in georganiseerd of niet georganiseerd verband", zo stelt de partij.

Specifieke kenmerken
De liberalen stellen dat het grote voordeel van dergelijke regio-akkoorden is dat kan worden ingespeeld op de specifieke kenmerken van een gebied. Daarbij moet worden gedacht aan de ligging, bodemgesteldheid en de kansen die industrie en andere bedrijvigheid bieden door hun productie.

Motie
Op 15 juni dient de VVD in het Limburgs Parlement een motie in over haar voorstel.
Bij duurzame energie gaat het met name om windmolens, zonneparken en warmtenetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen