Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD ziet geen heil in Limburgs energiebedrijf

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 7:50

De VVD in het Limburgs Parlement ziet niks in een Limburgs energiebedrijf dat zich moet bezig houden met het opwekken van duurzame energie.

In een interview met De Limburger lanceerde PvdA-gedeputeerde Eric Geurts woensdag dat plan. Hij zei wel dat het om een persoonlijke mening ging, geen standpunt van het provinciebestuur.

Achterhaalde rol
De VVD vindt het idee hét recept voor vertraging. "We moeten als provincie niet zelf het wiel uit gaan vinden en in een achterhaalde rol gaan zitten", aldus de coalitiepartij.
De VVD wijst er ook op dat de provincie nog geen tien jaar geleden haar belang in energiebedrijf Essent voor een fors bedrag heeft verkocht.

Burger
Volgens de partij moet de provincie vooral 'regisseur en zo nodig aanjager' zijn bij de noodzakelijke overgang naar duurzame energie.
Daarom pleit de VVD voor energie-afspraken per regio met maatschappelijke organisaties, andere overheden en private partijen. "Dus ook de burger in georganiseerd of niet georganiseerd verband", zo stelt de partij.

Specifieke kenmerken
De liberalen stellen dat het grote voordeel van dergelijke regio-akkoorden is dat kan worden ingespeeld op de specifieke kenmerken van een gebied. Daarbij moet worden gedacht aan de ligging, bodemgesteldheid en de kansen die industrie en andere bedrijvigheid bieden door hun productie.

Motie
Op 15 juni dient de VVD in het Limburgs Parlement een motie in over haar voorstel.
Bij duurzame energie gaat het met name om windmolens, zonneparken en warmtenetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen