Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD wil wietbeleid veranderen

Geplaatst opzaterdag 19 november 2016 - 18:15

De VVD vindt dat het beleid rond softdrugs 'slimmer gereguleerd' moet worden.

De partij zegt af te willen van de 'vreemde situatie' dat de verkoop van cannabis wordt gedoogd maar de inkoop ervan illegaal is.

Voorstel
Op het VVD-congres in het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout werd een voorstel van de afdeling Utrecht om dat in het verkiezingsprogramma op te nemen, met ruim 81 procent van de stemmen vóór aanvaard.
De VVD Regio Zuid trok voorafgaand aan de stemming een verdergaand voorstel in.

In het aangenomen amendement wordt niet duidelijk gezegd hoe de 'slimmere regulering' er precies uit moet zien. Wel staat er dat dat alleen landelijk kan. Daarom moeten gemeenten zo snel mogelijk stoppen met experimenteren met wietteelt.

Regulering
Maar dat 'het tijd is om het gehele domein van en rondom softdrugs opnieuw in te richten' is wel een breuk met het VVD-standpunt van het laatste decennium.
Daarin werd regulering van de wietteelt afgewezen.

Paul Depla
Oud-burgemeester Paul
Depla van Heerlen - die momenteel burgemeester is van Breda - spreekt in een tweet dan ook van 'een belangrijke stap op weg naar regulering wietteelt'. PvdA-'er Depla maakt zich daar al jaren sterk voor.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meerderheid Nederlanders voor gereguleerde wietteelt
Wietteeltexperiment gaat vier jaar duren
'Gereguleerde wietteelt wettelijk mogelijk'
'Vertrek Opstelten kans voor gereguleerde wietteelt'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen