Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD wil wietbeleid veranderen

Geplaatst opzaterdag 19 november 2016 - 18:15

De VVD vindt dat het beleid rond softdrugs 'slimmer gereguleerd' moet worden.

De partij zegt af te willen van de 'vreemde situatie' dat de verkoop van cannabis wordt gedoogd maar de inkoop ervan illegaal is.

Voorstel
Op het VVD-congres in het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout werd een voorstel van de afdeling Utrecht om dat in het verkiezingsprogramma op te nemen, met ruim 81 procent van de stemmen vóór aanvaard.
De VVD Regio Zuid trok voorafgaand aan de stemming een verdergaand voorstel in.

In het aangenomen amendement wordt niet duidelijk gezegd hoe de 'slimmere regulering' er precies uit moet zien. Wel staat er dat dat alleen landelijk kan. Daarom moeten gemeenten zo snel mogelijk stoppen met experimenteren met wietteelt.

Regulering
Maar dat 'het tijd is om het gehele domein van en rondom softdrugs opnieuw in te richten' is wel een breuk met het VVD-standpunt van het laatste decennium.
Daarin werd regulering van de wietteelt afgewezen.

Paul Depla
Oud-burgemeester Paul
Depla van Heerlen - die momenteel burgemeester is van Breda - spreekt in een tweet dan ook van 'een belangrijke stap op weg naar regulering wietteelt'. PvdA-'er Depla maakt zich daar al jaren sterk voor.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meerderheid Nederlanders voor gereguleerde wietteelt
Wietteeltexperiment gaat vier jaar duren
'Gereguleerde wietteelt wettelijk mogelijk'
'Vertrek Opstelten kans voor gereguleerde wietteelt'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen