Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD wil Remkes voordragen als nieuwe informateur

Geplaatst opwoensdag 1 september 2021 - 14:46

De VVD wil waarnemend gouverneur van Limburg Johan Remkes voordragen als nieuwe informateur in de volgende fase van de formatie.

Dat schrijft RTL Nieuws op basis van Haagse bronnen.

Coalitie
De verwachting is volgens RTL dat de 70-jarige Remkes Mariƫtte Hamer opvolgt. Het is haar vooralsnog niet gelukt om een meerderheidscoalitie te vinden die kan gaan onderhandelen voor een regeerakkoord. Maandag werd bekend dat de VVD en CDA niet verder willen praten met de PvdA en GroenLinks over een nieuw kabinet. Of hij daadwerkelijk wordt aangesteld om de vastgelopen kabinetsformatie vlot te trekken, is aan de Tweede Kamer. Die debatteert daar naar verwachting volgende week over.

Minderheidskabinet
Volgens politiek verslaggever Frits Wester is Remkes een voor de hand liggende keuze gezien zijn lange ervaring. "Het is aan hem straks, als de Kamer daarmee instemt, om de mogelijkheden van een minderheidskabinet te onderzoeken", zegt Wester.

Het is nog onduidelijk of Remkes zijn rol als informateur kan combineren met zijn taak als waarnemend gouverneur van Limburg. De provincie Limburg laat weten later met een reactie te komen.

Vrehen
Remkes is als waarnemer aangesteld nadat het voltallige provinciebestuur, inclusief Theo Bovens, is opgestapt in de Vrehen-affaire. Hij is nu op zoek naar een opvolger. Onlangs gaf hij in het magazine Binnenlands Bestuur aan dat hij niet hoopt dat goede kandidaten zich laten afschrikken door wat er is gebeurd in Limburg op politiek gebied.

Lees ook: Waarnemend gouverneur Remkes maakt zich zorgen over opvolger

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen