Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD wil lening voor beginnen van winkel

Geplaatst opvrijdag 22 april 2016 - 6:18

Winkeliers die een winkel willen beginnen, moeten een lening kunnen krijgen van provincie en gemeente. Dat stelde de VVD voor in een statencommissie.

Volgens de VVD is de lening nodig omdat banken nog steeds niet met genoeg geld over de brug komen.

Winkelaanbod
De partij denkt dat nieuwe, kleine ondernemers het winkelaanbod in binnensteden weer aantrekkelijker, unieker en afwisselender maken. Waar de markt faalt, moet je ingrijpen als overheid, zei VVD-Statenlid John Heuvelings.

Partijen
De lening moet voor de helft worden betaald door de provincie en voor 25 procent door de gemeente. Zelf moet een startende winkelier ook 25 procent aan eigen vermogen inbrengen.
Van de coalitiepartners van de VVD omarmde het CDA het voorstel. Maar ook D66, SP en PvdA gooiden zeker niet de deur dicht. De PvdA sprak van een interessant voorstel dat uitwerking verdient. De SP vroeg het plan op papier te zetten 'zodat iedereen er zijn gedachten eens over kan laten gaan'.

Tegenstand
De VVD zegde daarop toe haar voorstel nader uit te werken. Het is de bedoeling dat het dan nog voor de zomer wordt besproken.
Alleen oppositiepartij PVV is nu al tegen. Wij dragen het MKB een warm hart maar dit voorstel gaat ons drie bruggen te ver, aldus fractievoorzitter Robert Housmans. "Dit moet aan de markt worden over gelaten".

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hessing Supervers Greenport Venlo (10 nov 2020)
Provinciale lening voor 'grote vis' Greenport Venlo
Auto Parkeren Parkeerplaats
Ondernemers voeren actie voor gratis parkeren in Kerkrade
Personeel Xenos krijgt woensdag 'mededeling'
ANP
Winkelketen Xenos schrapt 250 banen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen