Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD wil dat Arriva 'boerkaverbod' streng handhaaft

Geplaatst opzaterdag 3 augustus 2019 - 15:21

De Statenfractie van de VVD wil dat Arriva streng gaat handhaven op de nieuwe wet, die het verbiedt om met bijvoorbeeld een bivakmuts, ijshockeymasker of boerka gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Dat zegt VVD-statenlid Teun Heldens in een reeks schriftelijke vragen aan het provinciebestuur over deze 'Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding.'

Sancties
In Limburg verzorgt Arriva het openbaar vervoer in opdracht van de provincie. Heldens wil onder meer weten of de vervoerder sancties boven het hoofd hangen, als het reizigers niet houdt aan de nieuwe wet. De VVD'er vraagt ook wat het provinciebestuur vindt van de opmerking van de brancheorganisatie van het openbaar vervoer, dat het 'van de context afhangt' of een buschauffeur of treinconducteur iemand aanspreekt op de nieuwe wet.

Provinciegebouwen
Het zogeheten boerkaverbod geldt behalve voor het openbaar vervoer ook voor bijvoorbeeld scholen en overheidsgebouwen. De VVD wil dat de provincie zelf in haar gebouwen ook de wet gaat handhaven, en mensen de deur wijst die zich in kleding hullen waardoor zij onherkenbaar zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen