Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD wil dat Arriva 'boerkaverbod' streng handhaaft

Geplaatst opzaterdag 3 augustus 2019 - 15:21

De Statenfractie van de VVD wil dat Arriva streng gaat handhaven op de nieuwe wet, die het verbiedt om met bijvoorbeeld een bivakmuts, ijshockeymasker of boerka gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Dat zegt VVD-statenlid Teun Heldens in een reeks schriftelijke vragen aan het provinciebestuur over deze 'Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding.'

Sancties
In Limburg verzorgt Arriva het openbaar vervoer in opdracht van de provincie. Heldens wil onder meer weten of de vervoerder sancties boven het hoofd hangen, als het reizigers niet houdt aan de nieuwe wet. De VVD'er vraagt ook wat het provinciebestuur vindt van de opmerking van de brancheorganisatie van het openbaar vervoer, dat het 'van de context afhangt' of een buschauffeur of treinconducteur iemand aanspreekt op de nieuwe wet.

Provinciegebouwen
Het zogeheten boerkaverbod geldt behalve voor het openbaar vervoer ook voor bijvoorbeeld scholen en overheidsgebouwen. De VVD wil dat de provincie zelf in haar gebouwen ook de wet gaat handhaven, en mensen de deur wijst die zich in kleding hullen waardoor zij onherkenbaar zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen