Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD wacht op oordeel in zaak-Van Rey

Geplaatst opvrijdag 24 oktober 2014 - 15:42

Het hoofdbestuur van de VVD vindt het goed dat de rechter zich nu gaat buigen over de kwestie rond oud-wethouder Jos van Rey van Roermond.

"Het oordeel wachten we af'", meldt een woordvoerder van het hoofdbestuur van de VVD.

Aanscherpen
De beschuldigingen van corruptie aan het adres van Van Rey waren voor de VVD begin vorig jaar aanleiding om de regels aan te scherpen. Het hoofdbestuur bepaalde dat VVD-bestuurders voortaan een integriteitsverklaring moeten ondertekenen.

Opleidingen
Ook werd een permanente commissie ingesteld die zich met integriteitskwesties in de partij bezighoudt. Besloten werd verder om bij opleidingen aandacht te schenken aan integriteit.

Jos van Rey is eerder geschrapt als lid van de Roermondse VVD-afdeling, maar hij is nog wel lid van de landelijke VVD.

Lees meer: Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ricardo Offermanns: 'Ik heb de boel niet besodemieterd'
LIVE: Plasterk en beveiligingsbedrijf in zaak-Van Rey
LIVE: Witwasserij in zaak-Van Rey
Jos van Rey houdt emotioneel betoog in de rechtszaal
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen