Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD vervangt CDA in nieuwe coalitie Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 11 maart 2021 - 22:17

Valkenburg heeft een nieuwe coalitie. Die bestaat uit AB (Algemeen Belang), PGP (Progressieve Groene Partij) en VVD. De liberalen nemen de plaats in van het CDA.

De drie partijen hebben donderdag een principe-akkoord bereikt. AB en PGP zegden drie weken geleden het vertrouwen op in het CDA. Aanleiding was een verschil over sport- en recreatiecentrum De Polfermolen. Het CDA zou zich in dat dossier niet als een betrouwbare partner hebben opgesteld.

Lees ook: Polfermolen oorzaak breuk coalitie Valkenburg

Vier wethouders
De nieuwe coalitie telt vier wethouders. Dat is eentje meer dan de vorige. Maar in fte’s blijft het aantal gelijk. De plaats van de opgestapte fulltime-wethouder Claudia Bisschops van het CDA wordt ingenomen door twee parttime-wethouders.

Dat worden Jan Vermeer van de VVD en Niels Dauven van AB. Die laatste is nu nog fractievoorzitter van zijn partij. Vermeer was eerder al eens wethouder en is sinds kort weer raadslid.

Extra raadsvergadering
De twee nieuwe wethouders worden over een paar weken geïnstalleerd in een extra raadsvergadering. De nieuwe coalitie kan rekenen op 10 van de 17 zetels in de gemeenteraad. Carlo Vankan van AB en Rémy Meijers van PGP blijven gewoon aan als wethouder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen