Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD twijfelt aan komst tramlijn Maastricht-Hasselt

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 11:24

De VVD in het Limburgs Parlement denkt dat het nog maar de vraag is of de tram Hasselt-Maastricht er überhaupt komt.

Volgens fractievoorzitter Joost van den Akker kan in ieder geval het tracé waarbij het station in Maastricht het eindpunt is 'de prullebak in' omdat die zo'n 40 miljoen duurder is dan eerder aangenomen.

Alternatieven
Op een informatiebijeenkomst maakten gemeente Maastricht en provincie bekend twee alternatieve eindhaltes in het centrum te gaan onderzoeken zodat niet de Maas over hoeft te worden gestoken.

Maar Van den Akker twijfelt sterk of Vlaanderen maar ook het Limburgs Parlement daarmee akkoord gaat.

Eindstation
"Ook de burgemeester van grensgemeente Lanaken wil het station als eindpunt niet zomaar loslaten", zegt de VVD-voorman. De beoogde tram rijdt ook door die gemeente.

Ook verwacht Van den Akker een "heel zwaar debat" in het Limburgs Parlement als de tram maar tot aan de Maas rijdt. "Passagiers die naar het station willen moeten dan met de bus of te voet gaan. Je moet je afvragen of dat een investering van tientallen miljoenen euro's waard is."

Spoorbrug
Eerder stelde de statenfractie van de VVD voor om te bekijken of het niet mogelijk is dat één tramspoor eindigt op de Boschstraat bij de Markt en één spoor dat over de spoorbrug over de Maas naar het station gaat. Maar die variant wordt niet nader onderzocht.

Duidelijkheid
Voor de zomer moet het onderzoek naar de twee alternatieve eindhaltes klaar zijn. Na de zomer moet dan een definitief besluit worden genomen over de tram Hasselt-Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Maastricht moet bestemmingsplan tramlijn aanpassen
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen