Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD twijfelt aan komst tramlijn Maastricht-Hasselt

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 11:24

De VVD in het Limburgs Parlement denkt dat het nog maar de vraag is of de tram Hasselt-Maastricht er überhaupt komt.

Volgens fractievoorzitter Joost van den Akker kan in ieder geval het tracé waarbij het station in Maastricht het eindpunt is 'de prullebak in' omdat die zo'n 40 miljoen duurder is dan eerder aangenomen.

Alternatieven
Op een informatiebijeenkomst maakten gemeente Maastricht en provincie bekend twee alternatieve eindhaltes in het centrum te gaan onderzoeken zodat niet de Maas over hoeft te worden gestoken.

Maar Van den Akker twijfelt sterk of Vlaanderen maar ook het Limburgs Parlement daarmee akkoord gaat.

Eindstation
"Ook de burgemeester van grensgemeente Lanaken wil het station als eindpunt niet zomaar loslaten", zegt de VVD-voorman. De beoogde tram rijdt ook door die gemeente.

Ook verwacht Van den Akker een "heel zwaar debat" in het Limburgs Parlement als de tram maar tot aan de Maas rijdt. "Passagiers die naar het station willen moeten dan met de bus of te voet gaan. Je moet je afvragen of dat een investering van tientallen miljoenen euro's waard is."

Spoorbrug
Eerder stelde de statenfractie van de VVD voor om te bekijken of het niet mogelijk is dat één tramspoor eindigt op de Boschstraat bij de Markt en één spoor dat over de spoorbrug over de Maas naar het station gaat. Maar die variant wordt niet nader onderzocht.

Duidelijkheid
Voor de zomer moet het onderzoek naar de twee alternatieve eindhaltes klaar zijn. Na de zomer moet dan een definitief besluit worden genomen over de tram Hasselt-Maastricht.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Maastricht moet bestemmingsplan tramlijn aanpassen
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen