Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD twijfelt aan komst tramlijn Maastricht-Hasselt

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 11:24

De VVD in het Limburgs Parlement denkt dat het nog maar de vraag is of de tram Hasselt-Maastricht er überhaupt komt.

Volgens fractievoorzitter Joost van den Akker kan in ieder geval het tracé waarbij het station in Maastricht het eindpunt is 'de prullebak in' omdat die zo'n 40 miljoen duurder is dan eerder aangenomen.

Alternatieven
Op een informatiebijeenkomst maakten gemeente Maastricht en provincie bekend twee alternatieve eindhaltes in het centrum te gaan onderzoeken zodat niet de Maas over hoeft te worden gestoken.

Maar Van den Akker twijfelt sterk of Vlaanderen maar ook het Limburgs Parlement daarmee akkoord gaat.

Eindstation
"Ook de burgemeester van grensgemeente Lanaken wil het station als eindpunt niet zomaar loslaten", zegt de VVD-voorman. De beoogde tram rijdt ook door die gemeente.

Ook verwacht Van den Akker een "heel zwaar debat" in het Limburgs Parlement als de tram maar tot aan de Maas rijdt. "Passagiers die naar het station willen moeten dan met de bus of te voet gaan. Je moet je afvragen of dat een investering van tientallen miljoenen euro's waard is."

Spoorbrug
Eerder stelde de statenfractie van de VVD voor om te bekijken of het niet mogelijk is dat één tramspoor eindigt op de Boschstraat bij de Markt en één spoor dat over de spoorbrug over de Maas naar het station gaat. Maar die variant wordt niet nader onderzocht.

Duidelijkheid
Voor de zomer moet het onderzoek naar de twee alternatieve eindhaltes klaar zijn. Na de zomer moet dan een definitief besluit worden genomen over de tram Hasselt-Maastricht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Maastricht moet bestemmingsplan tramlijn aanpassen
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen