Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD-Tweede Kamerlid Bosman onder de indruk van Chemelot

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2015 - 17:50

Industriecomplex Chemelot in Geleen loopt voorop wat betreft het zuinig omgaan met energie en het beperken van de CO2-uitstoot.

Die lovende woorden komen van VVD-Tweede Kamerlid André Bosman. Hij bracht een werkbezoek aan Chemelot.

Warmte
"Door samenwerking tussen bedrijven wordt heel efficiënt omgegaan met energie", aldus Bosman. "Bijvoorbeeld doordat de warmte die een bedrijf produceert, niet verloren gaat maar door een ander bedrijf wordt gebruikt."

Zorgen over toekomst
Toch maakt Bosman zich ook zorgen over de toekomst van bedrijven op Chemelot als de overheid maatregelen neemt die de lasten verhogen. Hij denkt dan aan een kolenbelasting of hogere tarieven voor de uitstoot van CO2. "Dat heeft directe invloed op de productie en de werkgelegenheid in Limburg", zegt Bosman.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar mogelijkheid windmolenpark op Chemelot
Zonnepanelen Milieu Energie
Vergunning solarpark voor DSM
Chemelot gaat duizenden woningen van warmte voorzien
Doelstelling duurzame energie Sittard-Geleen onder druk
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen