Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD-Tweede Kamerlid Bosman onder de indruk van Chemelot

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2015 - 17:50

Industriecomplex Chemelot in Geleen loopt voorop wat betreft het zuinig omgaan met energie en het beperken van de CO2-uitstoot.

Die lovende woorden komen van VVD-Tweede Kamerlid André Bosman. Hij bracht een werkbezoek aan Chemelot.

Warmte
"Door samenwerking tussen bedrijven wordt heel efficiënt omgegaan met energie", aldus Bosman. "Bijvoorbeeld doordat de warmte die een bedrijf produceert, niet verloren gaat maar door een ander bedrijf wordt gebruikt."

Zorgen over toekomst
Toch maakt Bosman zich ook zorgen over de toekomst van bedrijven op Chemelot als de overheid maatregelen neemt die de lasten verhogen. Hij denkt dan aan een kolenbelasting of hogere tarieven voor de uitstoot van CO2. "Dat heeft directe invloed op de productie en de werkgelegenheid in Limburg", zegt Bosman.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar mogelijkheid windmolenpark op Chemelot
Zonnepanelen Milieu Energie
Vergunning solarpark voor DSM
Chemelot gaat duizenden woningen van warmte voorzien
Doelstelling duurzame energie Sittard-Geleen onder druk
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen