Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD: 'PVV-achtergrond Roland van Vliet speelde geen rol'

Geplaatst opvrijdag 23 november 2018 - 22:30

Voorzitter Onno Hoes van de VVD Regio Zuid zegt dat de PVV-achtergrond van Roland van Vliet 'niet specifiek' een rol heeft gespeeld bij het besluit om hem een 21e plaats aan te bieden op de lijst van de Limburgse VVD voor de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar.

Voor Van Vliet was die plaats reden om zich terug te trekken omdat hij die te laag vond. Hij voelt zich ook gediscrimineerd.

PVV-achtergrond
Volgens hem heeft zijn achtergrond als PVV-Tweede Kamerlid meegespeeld ondanks dat hij in 2014 brak met de PVV na de 'minder-Marokkanen' uitspraak van voorman Geert Wilders. Hij ging toen verder als eenmansfractie.

Lees ook: Roland van Vliet zegt lidmaatschap VVD op: 'Gediscrimineerd'

Mix van argumenten
Voorzitter Hoes zegt dat de beoogde plaats van Van Vliet met een mix van argumenten te maken heeft, zoals bij alle andere kandidaten. Dat hij gevraagd zou zijn vanuit de VVD en dus op een hoge plaats mocht rekenen, weet Hoes niet. "Ik kan me wel voorstellen dat tegen hem is gezegd dat hij zich aan moest melden."

Het laatste woord
Volgens Hoes kan hij niks zeggen over het afwijken van het advies van de kandidaatstellingscommissie door het bestuur van de VVD Regio Zuid. "Daar moet ik formeel in zijn. Ik weet het ook niet meer precies omdat het besluit over de conceptlijst al een tijdje geleden is genomen. Het is in ieder geval zo dat het bestuur altijd het laatste woord heeft. Want wij moeten die lijst uiteindelijk vaststellen", aldus Hoes.

Maandag definitief
De voorgestelde VVD-lijst noemt hij 'een mooie afgewogen lijst met oud en nieuw talent. Met een goede verdeling naar leeftijd, achtergrond en regio'.

Maandag wordt de kandidatenlijst definitief vastgesteld op een vergadering van de VVD-Limburg in Horn. Eerder werd oud-Tweede Kamerlid Karin Straus uit Roermond al gekozen tot lijsttrekker en gedeputeerde Joost van den Akker als nummer twee. In het Limburgs Parlement heeft de VVD 5 van de 47 zetels.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen