Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD: provincie moet in actie komen voor zonnepanelen

Geplaatst opdinsdag 28 september 2021 - 11:34

De VVD in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur gaat proberen alsnog zonnepanelen te realiseren op het dak van het gloednieuwe grote distributiecentrum van Dokvast in Echt.

Het gaat om zon 30.000 zonnepanelen.

Geen capaciteit
Netbeheerder Enexis heeft geen capaciteit beschikbaar om de panelen aan te sluiten op het hoofdnet omdat projectontwikkelaar Dokvast de aanvraag te laat heeft ingediend.

Lees ook: Geen zonnedak op XXL-distributiehal Echt, wel 5 zonneparken

Benut loze ruimte
VVD-statenlid Leon Bastiaans vindt dat dergelijke voorvallen niet zijn uit te leggen aan de burgers. We hebben klaarblijkelijk de bereidheid om in bijvoorbeeld Horst aan de Maas kostbare landbouwgrond en/of natuurgrond op te offeren, maar benutten geen loze en bruikbare daken, zo stelt Bastiaans in schriftelijke vragen.

Lees ook: Zonneparken Horst en Grubbenvorst mogen uitbreiden

"Daarom moet de provincie in actie komen zodat dit project in Echt alsnog zeer snel aangesloten kan worden op het stroomnet", zo stelt Bastiaans.

Onvoldoende kennis
Het VVD-statenlid pleit er verder voor dat de provincie in de toekomst een centrale rol gaat spelen bij dergelijke projecten. Volgens hem blijkt dat er onvoldoende capaciteit en/of kennis is bij betrokkenen waardoor projecten spaak kunnen lopen.

Lokale partij
De lokale partij GroenLinks Echt-Susteren heeft aan het college van burgemeester en wethouders in die gemeente ook al gevraagd om te kijken dat het dak van Dokvast zo optimaal mogelijk wordt benut, schrijft lokale omroep SOL2.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen